Joma - JSport.roJSport.ro

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara sunt cu un picior deja în Final Four-ul Cupei României, după ce în prima manșă a sferturilor au câștigat la scorul de 91-66 partida cu BCM U FC Argeș Pitești. Elevii lui Dragan Petricevic au dominat jocul categoric.

Piteștenii au condus doar la primele faze de joc, după care peste opt minute nu au reușit să marcheze, o situație foarte rar întâlnită într-un meci de baschet. De la 2-4, Timișoara s-a dus la 20-4, spre disperarea antrenorului Hristu Șapera, care a strigat de pe margine echipei că nu vor face nimic dacă nu se concentrează pe recuperări. Primul sfert s-a terminat la scorul de 24-7 și situația nu s-a schimbat foarte mult nici în continuare. După 43-20 la pauza mare, după trei sferturi, scorul a fost de 60-43, iar finalul a fost entuziasmant pentru spectatori. La ultima fază, Mirel Dragoste a marcat de la mijlocul terenului, chiar pe sirenă, în aplauzele sălii.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cel mai bun marcator al Timișoarei a fost Sherwood Brown, cu 27 de puncte, urmat de Komatina, cu 18 puncte, Franklin, cu 14, Pesakovic, 12 puncte, Dragoste, cu 8, Lazar și Gorgemans, cu câte 6 puncte fiecare. Tamulis și Searcy au fost principalii marcatori ai Piteștiului, cu 17, respectiv 13 puncte.

Dragan Petricevic a lăudat echipa, dar consideră că returul va trebui abordat la fel de serios. ”Foarte bună abordarea, în primul rând, din partea întregii echipe. Au înțeles foarte bine toți ce au de făcut și importanța acestui meci. O victorie la o diferență la care eu nu m-am așteptat, dar consider că a fost, după eforturile depus pe teren, meritată, chiar dacă în sfertul trei am avut o cădere. E și normal să ai o cădere. Nu cred că se aștepta cineva la pauză să fie o asemenea diferență. Îi felicit pe jucători și pe colegii din staff pentru munca foarte bună. Nu doar la acest meci, vorbim despre întreaga perioadă, din luna august până acum. Mă bucur că la sfârșit de an am putut să oferim suporterilor noștri și nu în ultimul rând tuturor timișorenilor. Ca să fiu sincer, și nu este vorba deloc de o precauție sau vreo politețe, returul vine abia după meciul cu Clujul. Și noi acum ne concentrăm la două lucruri: la odihna binemeritată și la meciul cu Cluj. Să nu vorbim ce se poate întâmpla la meciul din 8 ianuarie, pentru că trebuie să vedem în ce stare vom termina meciul cu Cluj. Dacă vom pleca cu încă un jucător accidentat pe lângă Adam Mirkovic, doamne ferește, orice se poate întâmpla. Cu siguranță, o asemenea diferență conferă un retur mai liniștit decât dacă, de exemplu, erau 5 puncte. Va conta modul cu care vom aborda meciul. Dacă vom merge cu gândul că avem 25 de puncte, s-ar putea să ne complicăm viața. Trebuie să mergem cu gândul că calificarea se obține după un scor mai bun în cele două meciuri”, a precizat antrenorul Timișoarei.

Hristu Șapera a recunoscut că nu crede că echipa sa mai poate răsturna cele 25 de puncte în retur. ”O victorie clară a Timișoarei. Fără drept de apel. Din punctul meu de vedere o asemenea prestație este rușinoasă pentru că într-un meci de totul sau nimic așa cum este Cupa României, noi practic nu am arătat niciun fel de energie, niciun fel de spirit de luptător. Poate că această echipă nu poate să reziste presiunii, pentru că de fiecare dată când am avut un meci cu presiune, pur și simplu nu am arătat așa cum trebuie. Asta înseamnă sportul profesionist, să reziști presiunii și să reușești să joci în aceste condiții. Cred că nu am arătat ca niște luptători. Practic, de asta este nevoie pentru a avea o echipă câștigătoare. Asta este diferența, nu putem continua așa. Va trebuie să ne gândim foarte bine pentru că din punctul meu de vedere, în ritmul acesta, nu numai că ne va fi foarte greu să câștigăm vreun meci. Deja suntem într-o perioadă foarte proastă, dar cred că avem o responsabilitate față de noi, ca jucători profesioniști, ca echipă profesionistă, pentru a presta un anumit tip de baschet. Felicit Timișoara, cre că au meritat. Este foarte greu să întorci un astfel de rezultat în manșa a doua. Întotdeauna este un barometru în momentul în care cedezi recuperări ofensive, când într-o împerechere unu la unu, jucătorul din atac reușește să prindă peste tine, asta înseamnă că nu ești pregătit să te bați pentru minge și pentru șansa ta de a performa pe teren. Din punctul meu de vedere, este foarte greu să se întoarcă un asemenea rezultat”, a precizat antrenorul piteștenilor.

SCM Timișoara are următorul meci acasă sâmbătă, 4 ianuarie, de la ora 17, cu Cluj, în campionat. Returul din Cupă va fi în 8 ianuarie, tot de 17, la Pitești.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.