Joma - JSport.roJSport.ro

bc.timisoaraBC Timișoara a trecut de la 1 noiebrie 2015 la clubul SCM Timișoara, însă datoriile pentru august-octombrie 2015 nu au fost achitate nici acum. Deocamdată, clubul va trece pe Certificatul de Identitate Sportivă al SCM Timișoara provizoriu, până va fi gata procesul autorităților cu Curtea de Conturi a României, pentru care s-au dat termene în toamnă. Echipa însă nu și-a pierdut locul în Liga Națională. 

Din informațiile de pe portalul instanțelor românești reiese că fosta Asociație Baschet Club Timișoara are cinci procese. Unul este deschis de fostul jucător Derrick Low, pentru 20.000 de Dolari, adică cele două salarii pe care nu le-a primit nici acum. ”Admite cererea. Ordonă debitoarei să plătească creditorului, în termen de 10 de zile de la data comunicării prezentei ordonanţe: – suma de 20.000,00 USD, reprezentând debit; – suma de 452,00 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Executorie. Cu drept de a formula cerere în anulare în termen 10 zile de la comunicare pentru debitoare. Cererea se depune la Judecătoria Timişoara. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 16.06.2016”, se arată pe site-ul portal.just.ro pentru dosarul 7574/325/2016.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

De asemenea, fostul ONG pe care funcționa echipa alb-violetă a mai fost dată în judecată de compania Performance Training (firmă de echipamente), în dosarul 4041/30/2016, de Aerotravel, în dosarul 9871/299/2016, de Trentuno Imobiliare (pentru cazările jucătorilor), în dosarul 9344/325/2016, dar și de Universitatea Politehnica din Timișoara, pentru câteva săptămâni din octombrie cât echipa a mâncat la cantina universității, în dosarul 16163/325/2016. Deocamdată aceste dosare nu au însă decizii executorii, ca și procesul cu Derrick Low.

Actualul manager sportiv al BC SCM Timișoara Ilie Trițoiu a spus că nu avea cunoștințe de aceste litigii. Menționăm că vechiul club avea sediul la Casa Tineretului, iar aum că echipa a trecut la SCM Timișoara, sediul este la Sala ”Constantin Jude”.  ”Nu știu nimic despre aceste procese. Noi din această vară vom funcționa provizoriu pe CIS-ul SCM, urmând ca din sezonul viitor să facem o afiliere definitivă, tocmai din cauza acestor datorii”, ne-a declarat Trițoiu.

Fostul manager general al echipei, Leontin De Maio, a spus că nici el nu avea cunoștință de acțiunile deschise. ”Nu știu nimic despre procese. Dar era de așteptat, având în vedere că sunt vreo opt-nouă jucători, un antrenor, dar și firme care au rămas cu datorii”, ne-a declarat De Maio.

I-am solicitat un punct de vedere și viceprimarului Dan Diaconu, ultimul președinte al Asociației Baschet Club Timișoara. ”Nu știam despre aceste procese. Nu am primit absolut nimic.  Vechiul sediu nu mai există pentru că vechiul ONG nu mai are fonduri, nu mai are angajați. O să verific informațiile”, ne-a spus Diaconu. Până la ora  publicării articolului, nu am mai putut să îl contactăm pe viceprimar.

Vom reveni cu amănunte dacă vom primi explicații suplimentare.

foto: scmtimisoara.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.