Joma - JSport.roJSport.ro

Pandemia de coronavirus a băgat România în stand-by, în condițiile în care stare de urgență presupune deja un număr semnificativ de restricții. În acest context, la sala polivalentă de lângă Baza Sportivă 2 nu se lucrează, din nou. Veștile pentru construcția începută acum aproape un deceniu nu sunt bune, deoarece termenul pentru finalizarea lucrărilor, cu sau fără coronavirus, este abia anul viitor! Fotografiile atașate articolului au fost realizate joi, 19 martie, la ora 17. 

Recent, pentru sală s-a semnat un nou contract, iar graficul pentru lucrări este și acesta gata. În martie, vechiul rector, Viorel Șerban, a predat ”ștafeta” noului rector, Florin Drăgan, care ne-a declarat că termenul de finalizare este vara anului 2021. ”Eu din 16 martie am preluat efectiv mandatul de rector. Contractul cu firma nouă s-a semnat chiar cu o săptămână înainte. S-a făcut și un grafic pentru lucrări, termenul pentru ca sala să fie finalizată ar fi vara anului viitor”, ne-a declarat Florin Dragan. Așadar, chiar și cu un blocaj de câteva luni, din cauza pandemiei de coronavirus, ar fi timp pentru ca măcar acest termen să fie respectat.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În ultimele luni, vechea firmă a decopertat bucăți din acoperiș. Noua firmă nu a intrat încă pe șantier, iar starea de urgență ridică semne de întrebare dacă acest lucru va fi posibil până se revine la normal. ”Noua firmă nu a intrat încă efectiv pe șantier, pentru că nu erau gata documentele, nu aveau baza legală. La acoperiș sunt lucruri făcute de vechea firmă, din câte am înțeles. Rămâne de văzut dacă în starea de urgență se va putea lucra, pentru că nu este vorba de ceva ce ține de urgențe sau alimentarea populației”, ne-a mai spus Florin Drăgan.

Sala a fost proiectat inițial ca o sală pentru handbal, a Universității Politehnice din Timișoara. Proiectul a fost tergiversat din cauza lipsei banilor, pentru că două dintre firmele proiectante au intrat în insolvență, dar și din cauza modificărilor legislative de după tragedia din Colectiv. Din 2014, în proiect, cu o participare de 50%, a intrat și primăria. De șantier și contract se ocupă în continuare UPT. Sala va avea peste 2500 de locuri, tribune pe ambele părți și un videobox pe tavan.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.