Joma - JSport.roJSport.ro

Cine spune că sportivii nu pot mânca fast-food? Atâta timp cât preparatele sunt cu ingrediente ușoare, o pot face chiar înainte de antrenamente. Așa s-a și întâmplat la lansarea celui de-al doilea restaurant DAbo Doner din Timișoara, deschis în Complexul Studențesc, în compania baschetbaliștilor și rugbyștilor de la echipele-fanion ale orașului.

DAbo Doner este un concept pornit din Sibiu, la inițiativa lui Dan Paștiu, un cunoscut om de afaceri din oraș. Rețeta vine din Germania, o țară cu mulți cetățeni de origine turcă. Când e vorba de mâncarea din Sibiu, toată lumea se gândește la brânză. Noi la Sibiu am adus un concept care are începuturile în Germania. De la Atlantik Doner am luat conceptul. Este donerul premiat de trei ori în Germania, ca cel mai bun din țară. L-am descoperit în Nuremberg și am spus că nu se poate ca România să nu aibă așa un produs. De la momentul în care l-am descoperit până l-am adus în România a durat foarte-foarte puțin, doar cinci ani”, a spus, glumind, Dan Paștiu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Mai întâi, au fost două locații în Sibiu, apoi una la Costinești. Acum produsul cu carne rotisată, salată iceberg, roșii, ceapă și sos picant, tradițional în chiflă, se poate consuma în multe orașe din țară. ”Din fericire, acest proiect, a început foarte-foarte greu, fiindcă ne luptam cu «șaorma cu de toate». Veneau clienți, îmi spuneau că vreau șaorma, și până le spuneam eu că ceva mai bun, ei erau deja la următorul cu șaorma. Din fericire, a fost o luptă câștigată. Am adus un mod de consum, am schimbat un pic percepția a ceea ce înseamnă carnea rotisată. Chiar am văzut branduri foarte mari și foarte cunoscute, care din X Kebab sau Shaorma au devenit X Doner. Suntem mândri că noi am pus steagul de doner în România”, a povestit fondatorul francizei.

În Timișoara, primul restaurant a apărut la food-court-ul Bega Shopping City. Cei de la DAbo recomandă produsul și sportivilor, deoarece este mult mai light, fără sosuri grase sau cartofi prăjiți, care pot fi cumpărați însă separat din locație. La lansare au venit baschetbaliști de la SCM Timișoara, rugbyști de la Timișoara Saracens, dar și baschetbaliști de la CSU Sibiu, un partener mai vechi al celor de la DAbo. ”Este al 50-lea restaurant pe care îl facem, spun restaurant fiindcă eu cred că este mai mult restaurant decât fast-food și se bazează, în primul rând, pe sănătatea produselor pe care le facem. Avem un concept în care sportivii își au un loc aparte în ceea ce noi producem. Fiindcă nu dăm nimic pe care eu nu l-aș recomanda copiilor mei”, a precizat Dan Paștiu.

Dabo Doner a ajuns acum la 50 de locații. Toată în România, cu excepția uneia la Nyiregyhaza. DAbo Doner este recomandat și de celebrul Horia Vîrlan, dar nu numai. Chiar antrenorul echipei de baschet timișorene, Dragan Petricevic, e un mare fan. ”Sunt convins, chiar Dragan mi-a mărturisit înainte că el e fan DAbo, el mănâncă DAbo peste tot în țară. Chiar alaltăieri a fost la cel din Bega și a mâncat”, a mai spus fondatorul francizei, Dan Paștiu.

Rugyștii și baschetbaliștii vor primi carduri cu care pot mânca la jumătate de preț la DAbo Doner. Echipa de baschet va primi și bani de la companie, care devine un sponsor. ”Ne bucură foarte mult, pentru că sunt mai mulți oameni care în această perioadă au venit lângă noi. Ne ajută, practic, orice firmă care se alătura proiectului nostru. Sperăm să vină și alții, pentru că chiar avem nevoie nevoie de susținere, și moral, și financiar, în această perioadă”, a spus managerul secției de baschet, Ilie Trițoiu.

Locația DAbo Doner din Complexul Studențesc este situată în spatele Facultății de Drept, pe Bulevardul Eroilor de la Tisa.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.