Joma - JSport.roJSport.ro

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara au cedat la scorul de 84-80 cu CSU Sibiu, după un meci pe care l-au moment dat l-au avut în mână. Chiar și așa, echipa lui Dragan Petricevic s-a calificat în Top 6. de unde meciurile vor începe săptămâna viitoare.

Timișorenii au început foarte bine jocul, cu Troy Franklin ca principală ”gură de foc”. În 8 minute, Americanul a marcat 18 puncte, cu procentaj perfect de la 3 puncte. Sibiul nu prea a avut replică, iar astfel, sfertul unu s-a terminat la scorul de 33-12. În următorul parțial, ardelenii, susținuți tot meciul de o galerie formată din câteva zeci de persoane, au început să recupereze din diferență, și să intre la pauză cu 50-40. În aceeași notă a continuat meciul și după pauza mare, iar pe finalul sfertului trei, Tohătan a egalat al 57, dintr-o triță, iar Sibiul a preluat conducerea, pentru 59-62 înaintea sfertului decisiv. Timișoara a luptat, dar a reușit doar să egaleze în sfertul patru de câteva ori, fără să revină la conducere.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cel mai bun marcator al Timișoarei a  fost Troy Franklin, cu 27 de puncte, urmat de Pesakovic, cu 17, Popa, cu 15, puncte, Brown, cu 10 puncte, Lazar, cu 6 puncte, și Komatina, cu 5 puncte. Timișoara a jucat în opt oameni, iar Dragoste a fost utilizat mai puțin.  Stewart și Philmore au fost cei mai buni marcatori ai Sibiului, cu 23, respectiv 20 de puncte. Timișoara a prins locul 6 în ciuda înfrângerii, deoarece Craiova a fost învinsă de Oradea.

Petricevic a precizat că echipa sa a avut meciul în mână și a explicat abordarea tactică. ”Înfrângerea s-a produs doar din cauz noastră. Felicitări Sibiului. Nu înseamnă că nu felicit și jucătorii noștri pentru efortul depus, dar mult prea ușor am pierdut diferența pe care am avut-o. Aici trebuie menționat un aspect. Diferențele mari venite întotdeauna devreme sunt foarte greu de păstrat. Se întâmplă și la casele mai mari. A fost un meci identic cel dintre Lyon și Crvena Zvezda, care a întors meciul. Trebuie să căutăm răspunsurile și să reparăm aceste greșeli, pentru că în Top 6 ne va costa în fiecare meci. În orice caz, sunt mulțumit că suntem în Top 6. Îmi pare rău că nu printr-o victorie a noastră. Dar asta nu înseamnă că nu merităm să fim acolo, pentru că înfrângerea noastră de astăzi nu poate anula munca și rezultatele obținute în condiții grele, de până acum. (n.r. întrebat de ce a jucat Dragoste mai puțin). N-are nicio legătură că el a jucat la Sibiu. Eu nu sunt un antrenor care face niciodată vreo legătură cu trecutul unui jucător. Mirel Dragoste a demonstrat până acum că este un jucător loial acestei echipe și care mereu joacă. A fost pur și simplu gândirea mea tactică. Sibiul a jucat aproape tot timpul cu Philmore pe poziția 3 și, în absența lui Adam Mirkovic, care acoperă și pozițiile 3 și 4, știți de ce fizic dispune Adam. Nu avem alt jucător fundaș-extremă care se poate apăra la Philmore când joacă pe poziția 3. Brown a făcut treaba lui bine în apărare, în afara de ultimele recuperări ofensive ale lui Philmore. Patru recuperări ofensive ale lor au fost importante în economia acestui rezultat”, a declarat Petricevic.

Dan Fleșeriu a spus că diferența a făcut-o faptul că echipa sa a jucat la turație maximă spre final, față de gazde, care au făcut asta la început. ”Am început extraordinar de slab. După miercuri, când am depus extrem de mult efort cu Clujul, am crezut că vom avea un meci un pic mai ușor astăzi. Am crezut că presiunea care a apăsat pe Timișoara, pentru care era u meci decisiv, îi va ține pe ei în loc. Nu a fost așa, au jucat senzațional de bine, Franklin a reușit să marcheze 20 de puncte în doar 7 minute, ceea ce rar se poate vedea la un jucător în campionatul Românie. Am reușit în sfertul doi să echilibrăm un pic situația și să revenim. Am fi putut să terminăm până la pauză, să reducem diferența până la 5 puncte. Iar în repriza a doua am jucat de la egal la egal. Timișoara este o echipă bătăioasă, bună, iese întotdeauna cu inima pe teren și asta se vede în jocul lor. Îi felicit că s-au calificat în Final Four-ul de Cupa României, s-au calificat din nou în Top 6. Cred că sunt rezultate deja extraordinare pentru ei, mai bune decât ale noastre, care nu am reușit calificarea în Final Four la Cupa României, le urez succes acolo. Cred că lipsa de energie a lor a contat, pentru că au pus și ei destulă muncă în primul sfert, au început foarte-foarte tare. Noi ne-am păstrat nu intenționat, involuntar, și apoi au avut multe decizii date de oboseală. Nu e ușor să joci împotriva unor pivoți ca Cooper sau Falker sau Philmore, care chiar dacă vine după zece zile în care nu s-a antrenat, a reușit să dea 10 puncte”, a punctat antrenorul Sibiului.

În primul meci din Top 6, Timișoara va juca acasă cu CSM Oradea. Ora și ziua urmează să fie stabilite după programul televizărilor.

foto: Constantin Duma, Agerpres

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.