Joma - JSport.roJSport.ro

SCM Timișoara a câștigat cu 68-46 meciul cu Agronomia București, iar cu acest succes, alb-violetele au promovat în Liga Națională de Baschet feminin. După turneu, antrenoarea Veronica Gavrilă a dezvăluit că echipa s-ar fi desființat dacă nu promovau din primul an. De pe locul 2 a promovat Rapid București, după ce a câștigat cu 65-54 cu CSU LPS Alba Iulia.

Primul sfert a adus greșeli de ambele părți, dar SCM Timișoara a avut precizie mai mare la aruncări și a avut 13-8 avantaj după primele zece minute. În sfertul doi, Agronomia s-a apropiat la 15-12, dar ulterior, gazdele au avut un parțial de 6 puncte, iar până la pauză, bucureștencele s-au mai apropiat la 26-22. A fost ultima zvâcnire, deoarece sfertul trei a fost dominat autoritar de Timișoara, iar în decisiv s-a intrat cu 50-33, diferență care a și crescut în ultimele zece minute.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Selena Kirberg a fost cea mai bună marcatoare a bănățencelor, cu 18 puncte, urmată de Cristina Badi, cu 16 puncte, Adina Popa, 9 puncte, Monika Brosovzky, 7 puncte, Ana Ivășchescu, 6 puncte, Zahra Serrieh, 5 puncte, Anda Bota, Roxana Pane, Daria Bocancea, fiecare cu 2 puncte, și Irina Borș, 1 punct. Cele mai bune marcatoare ale Agronomiei au fost Corina Stângă, cu 11 puncte, și Sonia Vilcinschi, cu 10 puncte.

Antrenoare echipei Veronica Gavrilă a spus că ar vrea să aducă timișorencele de valoare acasă în sezonul viitor. ”Am așteptat a doua perioadă de transferuri să aducem jucătoare mai experimentate și să ne îndeplinim obiectivul, pentru că la începutul campionatului, conducerea asta a decis: ori promovare, ori echipa se desființează. A trebuit din retur să aducem jucătoare mai valoroase care să poată să facă diferența și să ajute și tinerele jucătoare. Noi ne dorim foarte mult să aducem jucătoare românce de valoare. Așa am și vorbit cu președintele clubului, să încercăm să n aducem fostele jucătoare acasă, pe Dora Ardelean, Adina Stoiedin, Ancuța Stoenescu, și să încercăm să mai aducem jucătoare românce de valoare pe lângă ele. Cât se poate, să nu marșăm atât de mult pe jucătoare străine”, a declarat antrenoarea SCM Timișoara.

Directorul tehnic Tiberiu Ondreikovics a apreciat că au promovat echipele cu cele mai bune loturi. ”După un început mai greoi în care nu ne-am regăsit și în care echipa din Alba Iulia, cred că a făcut meciul sezonului, am reușit să mobilizăm fetele, mai ales cele două antrenoare. Le-am mobilizat în așa fel încât să câștige meciul de ieri cu Rapidul, care a fost vital. Astăzi după pauză a fost un galop de sănătate. În momentul în care merge jocul, oricare jucătoare poate evolua bine. Eu cred că este o calificare meritată. Rapidul și echipa noastră am avut cele mai bune loturi. Celalalte echipe au fost mai slăbuțe, au luptat, cinste lor, au și câștigat câte un meci fiecare. Le doresc succes. Noi încercăm să facem un lot pentru anul viitor, totul este în funcție de buget”, a declarat Ondreikovics.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.