Joma - JSport.roJSport.ro
foto: Erik Geiger

SCM Timișoara a câștigat cu 74-71 meciul din ultima rundă a turului Grupei Roșii, cu SCM U Craiova. Istoria meciului s-a scris în sfertul al treilea, după egalitatea de la pauză, dar pe final, elevii lui Aco Todorov au fost aproape să revină de la o diferență de 16 puncte.

Prima jumătate a meciului a fost una foarte echilibrată. Pe finalul primului sfert, craiova s-a desprins puțin, la 19-24. în al doilea sfert, Timișoara a revenit la conducere cu 30-29, însă pentru pauză a fost din nou egalitate: 35-35. În sfertul trei, timp de aproape 7 minute, oltenii au dat doar 2 puncte. În acest context, înainte de parțialul decisiv, scorul a fost de 62-47, pentru ca apoi să se bifeze și cea mai mare diferență, de 17 puncte, la scorul de 64-47. În ultimul minut, oaspeți au revenit la 72-71 și atacul cu 7 secunde înainte de final, dar Pesakovic a interceptat o minge, și Randolph a marcat coșul victoriei.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Brandon Randolph a dat cele mai multe puncte ale timișorenilor, 28, urmat de Brown și Popa-Calotă,fiecare cu câte 10 puncte, Pesakovic, cu 7 puncte, Komatina, cu 6, Stojadinovic, cu 5, Vukosavljevic și Diculescu, cu câte 3, și Baciu, cu 2. Porter Troupe a fost principalul marcator al Craiovei, cu 26 de puncte.

Adversarii l-au ținut pe Vukosavljevic, iar astfel, Brandon Randolph a fost cel mai bun marcator. ”Ne-am pregătit bine. Am avut două săptămâni libere. Eu m-am putut antrena din greu, colegii m-au ajutat. Atunci faci meciuri ca acestea. Tot meritul este al lor. Am luat inițiativa, am fost agresiv, și acesta a fost deznodământul. Probabil adversarii mă vor ține la fel. Orice au de gând, nu ne pot opri pe ambii și nu ne pot opri echipa. Când toată lumea joacă la cel mai bun potenția, suntem cea mai bună echipă din Top 6. Am bătut toate echipele de acolo măcar o dată. Indiferent pe cine încearcă să țină, noi putem juca bine”, a precizat americanul.

Dragoș Diculescu a explicat că schimbarea tacticii la pauză a dus la succes. ”A fost un meci dificil. Normal că ne așteptam la asta. Știam că echipa Craiovei va încerca să-l oprească pe Vladan. În primele sferturi chiar a și reușit să facă asta. Însă după pauză am reușit să ne redresăm tactica și am reușit să câștigăm meciul chiar dacă pe final eram aproape să spulberăm un avantaj de 17 puncte. Brandon nu e niciodată o surpriză. Cred că și Craiova s-a așteptat să joace bine”, a precizat jucătorul.

Aco Todorov a spus că sfertul trei a fost decisiv pentru evoluția echipei sale. ”A fost un meci asemănător cu primul joc disputat aici. Dar un sfert iresponsabil le-a dat lor un avantaj mare și apoi noi am fost cei care am alergat după revenire în sfertul al treilea. În ultimul sfert am fost la o posesie de victorie, dar am pierdut mingea. Am avut prea multe posesii pierdute în acest meci. Am dominat la recuperare, le-am oprit cel mai bun jucător. Din nefericire, problemele au venit de pe alte posturi. Mai ales în sfertul al treilea. Mă bucur că am arătat caracter și am revenit de la -17 puncte. Ne doream să câștigăm astăzi să ne asigurăm calificarea în primele patru echipe. Mai avem patru meciuri, nu e nimic pierdut. Felicit echipa Timișoarei, au jucat un baschet bun, poate nu cel mai bun baschet al lor. Dar au câștigat și dacă lucrurile vor merge la fel, cred că vom fi adversari direcți în sferturile din play-off”, a precizat antrenorul Craiovei.

SCM Timișoara va juca runda viitoare pe terenul celor de la CSU Sibiu.

Mia jos vedeți o galerie foto realizată de Erik Geiger

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.