Joma - JSport.roJSport.ro

Timișoara e ”băgată-n buzunar” de alte orașe din țară în ceea ce privește infrastructura sportivă. Din 2010, Universitatea Politehnica din Timișoara a început să ridice o nouă sală polivalentă, preluată pe parcurs și de primăria orașului. Cu acoperișul ”ferfeniță”, sala încă așteaptă tăcută, pe strada Aurel Păunescu Podeanu, să îi primească, într-o bună zi, pe timișorenii iubitori de sport.

Noua sală ar reprezenta o alternativă mai mult decât viabilă pentru desfășurarea evenimentelor sportive, deoarece bătrâna și depășita Sala ”Constantin Jude” e casa pentru baschet, handbal, futsal, volei, competiții de sport individuale, până la turnee precum Gheorghe Ola, dar și mitinguri politice de prost-gust. Prima firmă care a început sala, Marrati Construcții, a intrat în insolvență. A durat ceva ani până când UPT a rupt contractul în instanță. Noua licitație a fost câștigat de V&G Herneacova, o altă firmă de ”apartament”, cu șase angajați, și care se chinuie să subcontracteze mai multe părți din lucrare. De aceea, acoperișul a rămas tot cu ”gaură” și la interior nu se poate lucra decât la vestiare și birouri. Frustrarea mare este că bani pentru proiect sunt, dar firma nu are capacitatea de a lucra mai bine.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

De altfel, la începutul lunii, rectorul UPT Viorel Șerban, părea decis să rupă contractul cu a doua firmă. Deși primăria a intrat și ea în asociere pentru sală, de șantier, concret, se ocupă tot Politehnica. ”Am discutat cu ei, au promis că zilele acestea vor rezolva problema. Nu vom rezilia contractul, asta este sigur. Ei au lucrat, dar la partea de vestiare, la instalația de evacuare a apei. Iar asta nu mă încălzește pe mine cu nimic, pentru că durerea noastră este acoperișul, să fie închis și să se poată lucra la interioare. Se pare că pentru partea respectivă, în Timișoara există doar o firmă care poate face asta și au reușit, în sfârșit să subcontracteze. Bani sunt, nu se pune problema, totul este deja cumpărat”, ne-a declarat rectorul Viorel Șerban.

La începutul lui 2019, cei de la UPT sperau să ca în 2020, sala să fie gata. În acest context, și dacă ne-am raporta la luna decembrie a anului viitor, tot ne mai rămân emoții. Sala polivalentă de la lângă Baza Sportivă 2 a fost concepută inițial ca o sală de handbal. Pentru Eurobasket 2015, organizat până la urmă tot la Sala ”Constantin Jude”, în asociere a intrat și primăria, iar capacitatea sălii a fost mărită puțin, la 2500 de locuri. Modificările de proiect, dar și cele impuse de tragedia din Colectiv au întârziat proiectul, la fel ca și capacitatea redusă de lucru a celor două firme implicate până acum în proiect. În cel mai bun caz, sala va fi una ridicată într-un deceniu, un ”record negativ” bifat de Polivalenta nouă din Craiova.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.