Joma - JSport.roJSport.ro

BC SCM Timișoara s-a impus cu 86-74 în meciul cu CSM Oradea, unul în care ”leii” din Banat au condus tot timpul și au mai audnat un succes, după cel de pe terenul Stelei. De Ziua Femeii, clubul a lăsat accesul liber pentru doamne și domnișoare, însă sala nu a fost nici de data aceasta plină.

BC SCM Timișoara a început foarte bine și a preluat conducerea din debutul meciului. Oradea s-aapropiat la 17-16, dar nu a putut egala, iar primul sfert s-a terminat cu 25-21, spre finalul căruia a debutat în echipă și noul transfer, Marko Stevanovic. Diferența a continuat să crească în avantajul echipei lui Tudor Costescu în următoarele zece minute, astfel că la pauză s-a intrat cu 50-38.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În sfertul al treilea, Oradea a început să revină, mai alea grație punctelor marcate de Richard. A fost 60-60 după 29 de minute de joc, dar bihorenii au ratat un atac, iar de acolo, sirena a sunat la 64-60. Au urmat aproape patru minute fără punct marcat pentru ”leii roșii”, susșinuți d eun grup de fani veniți de la Oradea, iar astfel, deznodământul final nu a mai putut fi schimbat, mai ales că oaspeții l-ai pierdut și pe Valeika pentru cinci faulturi.

Mladen Jeremic a fost cel mai bun marcator al echipei, cu 17 puncte, urmat de Diaz, cu 16 puncte, Popa-Calotă, cu 15, Komatina, cu 10, Drăgușin, Gheorghe și Burdgess, fiecare cu câte 7 puncte, Mijajlovic, cu 5, și Stevanovic, cu 2. Richard a fost cel mai bun marcator al Oradiei, cu 25 de puncte.

Tudor Costescu a punctat că jocul colectiv a adus încă o victorie. ”Un meci în general bun. Am avut o cădere explicabilă în sfertul trei, după meciul greu cu Steaua, care ne-a consumat mult fizic. Dar mă bucur că în sfertul patru ne-am revenit și am reușit din nou să preluăm controlul jocului și ne-am revenit. Apărarea e o parte importantă a jocului, ca niște realizări individuale importante. Pe de altă parte, și jocul de echipă cred că ne-a dat în general satisfacții astăzi. Trebuie să fim foarte corecți, parcă Oradea nu e aceeași echipă cu care se va prezenta în 1-6 și în play-off, le lipsesc jucători, probabil vor avea altă față. Dar cred că și jocul nostru poate fi îmbunătățit până atunci, la o probabilă viitoare confruntare. Mă bucur că suntem cu locul securizat în 1-6. Mai avem trei meciuri de disputat și dacă vom reuși să ne păstrăm și forma fizică și concentrarea, m-aș bucura să mai câștigăm câteva meciuri până la 1-6. Stevanovic a trecut printr-o perioadă mai dificilă pentru el. A venit într-o perioadă grea, avem meciuri din patru în patru zile. Timpul dedicat acomodării lui nu e prea mare. Dar sunt mulțumit de evoluția lui, a avut atitudine, determinare, și-a susținut coechipierii”,a precizat Costescu.

Cristian Achim a vorbit despre problemele mari de lot ale echipei sale. ”A fost o victorie a gazdelor complet meritată. Noi nu ne-am prezentat foarte bine. Nu am fost concentrați la joc și nu am început deloc bine acest meci. Am avut o revenire însă nu am reușit la final să ținem pasul cu adversarii noștri. Îi felicităm și bravo lor. Ne lipsesc doi jucători, în afară de Martin Zeno, pe care nu îl mai punem. Dar nu vreau să caut niciun fel de scuză. Totuși e complicat să jucăm fără Pasalic. Acestea fac parte din viața echipei, sunt supra-obișnuit cu astfel de situații, din păcate pentru mine. Trebuie să le gestionăm așa cum putem. Astăzi nu am reușit, să sperăm că voi reuși meciurile următoare. Sper că se vor mai reface, pentru că este absolut frustrant să nu te poți baza pe jucătorii pe care îi ai. Am ratat opt libere, exact când putem reintra în joc nu am făcut-o”, a punctat antrenorul orădenilor.

BC SCM Timișoara are următorul meci tot acasă, luni, de la ora 18, cu Phoenix Galați.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.