Joma - JSport.roJSport.ro

Clubul SCM Timișoara parcurge, după primul ”ciclu olimpic” de patru ani momente de mare cumpănă. Înființat în 2015 pentru a permite continuare echipelor de baschet, handbal și rugby, clubul este pe cale să rămână pentru a doua oară în trei luni fără director.

Informațiile noastre sunt că Vasile Rușeț va pleca înainte de data de 1 februarie de la cârma clubului de drept public al Primăriei Municipiului Timișoara. Primul director al SCM, de la înființarea entității, a fost Radu Țoancă, detașat în funcție după ce a câștigat un concurs de inspector la parcuri, organizat strict formal, pentru ca să existe acoperire legală cu o persoană care dobândise deja statutul de funcționar public. Țoancă a demisionat în octombrie, iar acum ocupă postul de director al clubul similar al comunei Dumbrăvița. Motivele sunt legate de candidatura la viitoarele alegeri locale, din partea PSD. Zvonurile din oraș spun că Radu Țoancă speră la un post de viceprimar.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Revenind la Rușeț, actualul (încă) director a fost detașat de la data de 15 octombrie la conducerea SCM Timișoara. De data aceasta, nu a fost o detașare a unui funcționar public, întrucât Rușeț era președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Polul de Creștere Timișoara, asociație care are statut de entitate de drept privat de utilitate publică. Așadar, nu este vorba de o instituție a statului. După ce a fost numit, Rușeț nu a avut ieșiri publice. La conferința de presă organizată în data de 18 decembrie, deoarece managerii secțiilor de baschet și rugby în special erau foarte nemulțumiți, a sosit și Rușeț, ”întâmplător”. Atunci, directorul a declarat că a depus la primărie o cerere de încetare a detașării de la 1 februarie.

Rușeț a spus însă că dacă primarul vrea, detașarea se poate termina și mai devreme. Directorul spune că știa că actualul Guvern va schimba legea și că nu vor mai fi posibile detașări din mediul privat în cel public. De altfel, multe voci au spus că detașarea lui Rușeț ar fi fost ilegală și la data de 15 octombrie. Ei bine, informațiile sunt că săptămâna trecută, în Primăria Timișoara a venit un document de la Guvernul României prin care se precizează că detașarea lui Rușeț încetează la 1 ianuarie. Așadar, cumva, directorul a ”pronosticat”corect finalul. Pentru postul de conducător al clubului sportiv de drept public urmează să fie organizat un concurs, când decide Primăria Municipiului Timișoara.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla la club după primele zile lucrătoare ale lunii ianuarie. Interesant este și cine se va prezenta la concurs. În 18 decembrie, Rușeț a declarat că avea doar 20% gânduri să se înscrie și el.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.