Joma - JSport.roJSport.ro

Majoritatea baschetbaliștilor de la SCM Timișoara au părăsit orașul pe timp de pandemie, cu excepția tinerilor timișoreni și a americanilor. Amaury Gorgemans, a plecat, ironia sorții, în SUA, deși este Belgia, înainte să se interzică zborurile. Între timp, nu s-a luat nicio decizie despre suspendarea campionatului, iar Dragan Petricevic nu crede că un anunț oficial se va face prea curând.

Amaury Gorgemans se află în SUA,  mai precis, în statul Georgia, alături de familie. ”Suntem bine, ne-am izolat la familia soţiei mele. Este o situaţie foarte ciudată pentru toată lumea, concentrarea tuturor este să rămânem sănătoşi, mai ales că avem un copil de trei luni şi jumătate. Nu ne asumăm nici un risc, stăm în casă cât de mult putem. Mă antrenez aproape zilnic pentru a rămâne în formă. Este ciudat să nu pot juca baschet, dar profit de ocazie pentru a petrece mai mult timp cu familia. Încerc să găsesc partea pozitivă din această situaţie dificilă, să mă menţin în formă, vreau să joc baschet cât de repede posibil. Vizionez tot felul de rezumate, urmăresc pagini de Instagram cu conţinut de baschet, mă uit şi pe Youtube”, a spus Gorgemans, pentru pagina de Facebook a echipei. 

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Dragan Petricevic ne-a explicat cum a fost posibil ca belgianul să ajungă tocmai în SUA, în timp ce Troy Franklin și Sherwood Brown sunt încă la Timișoara. „El a zburat la începutul lunii, în SUA, cu familia. A mers cu mașina până la București și de acolo a zburat, cred că prin Olanda. Mi-a cerut voie, sigur. A mers în SUA pentru că soția sa este americancă și acolo stau socrii. Iar când te-ai însurat, stai acolo unde sunt socrii. Lăsând gluma la o parte, când a plecat el, situația era mult mai bună în SUA decât în Belgia în ceea ce privește coronavirusul. Situația ideală era să rămână aici, dar asta este. Ceilalți americani sunt aici, acum și dacă ar vrea, nu mai au cu ce să plece”, ne-a declarat Petricevic. Din seara zilei de 5 aprilie, zborurile spre SUA sunt oprite, prin Ordonanță Militară.

Devenit manager al secției de baschet, antrenorul a participat la discuția consultativă cu cluburile Liga Națională de Baschet masculin și președintele federației, Horia Păun. ”A fost o discuție de aproape două ore. Punctul principal de discuție a fost situația jucătorilor, mai ales a celor străini, dacă au toate condițiile, starea lor de sănătate. A fost o discuție lungă, pozitivă și constructivă. Nu s-a discutat chestiuni de genul cine av fi campioană, deoarece nu s-a luat nicio decizie în ceea ce privește campionatul. E greu, în condițiile în care nu știi ce vei face peste o săptămână. Nu cred că vom avea o decizie până la începutul luni mai, pentru că nici acum consultările nu au fost decât spre finalul primei stări de urgență. Eu personal am fost printre cei care au propus să se reia activitatea baschetbalistică, chiar dacă nu neapărat sub forma campionatului. Poate fi o competiție gen Cupa României, un camp de vară, o cupă de vară ceva, să ținem jucătorii în formă”, a punctat Petricevic.

La SCM Timișoara s-au achitat o parte din banii aferenți lunii ianuarie. Din 24 martie, contractele jucătorilor și staff-ului au fost suspendate. ”Am primit o parte din banii pe ianuarie. Nu toată suma, nu aș putea să spun procentual. Important este că nu avem senzația că suntem lăsați de izbeliște. Primim niște bani cu care să ne putem descurca acum. În situația dată, nu știu la ce orizont de timp ne putem raporta pentru stingere restanțelor, dar impresia este că se dorește să ajungem la zi. Probabil într-un ritm mai lent. La nivel mondial, vor scădea salariile în baschet. Mulți se întreabă cu cine vom juca. Cu aceiași jucători, pentru că nu se vor reprofila acum toți. Nu va deveni Woody Brown brutar”, a mai spus Dragan Petricevic.

Dintre străini, Nikola Pesakovic, Adam Mirkovic și Milos Komatina sunt acasă în Serbia, încă din martie.

foto: Constantin Duma

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.