Joma - JSport.roJSport.ro

Vești proaste pentru  echipa de baschet din cadrul SCM Timișoara. Joi, FIBA a decis să acorde o interdicție de transferuri clublui, care a pierdut recursul prin care contesta faptul că trebuie să plătească salariile restante foștilor jucători din anul 2015. Suma depășește 150.000 de euro, plus alți 7000 de franci elvețieni, cheltuieli de judecată. 

Este vorba de patru din cei șase străini aduși în vara lui 2015: Kyle Shilloh, Hristo Nikolov, Derrick Low și Nenad Milosevic. Cei patru, reprezentați de Sabin Gherdan, au câștigat un proces la Tribunalul Arbitral Baschetbalistic din Elveția. Clubul SCM Timișoara a contestat decizia BAT la Tribunalul Federal Elvețian, dar ambele recursuri le-au fost respinse. De aceea, joi, FIBA a dictat prima sancțiune, și anume interdicția de transferuri, ceea ce înseamnă că până se plătesc banii și se ridică sancțiunea, clubul nu va mai putea legitima jucători ale căror cărți verzi vin din străinătate. Dacă clubul nu plătește datoriile, se poate ajunge și la interdicția de participare în cupele europene, plus la amenzi, așa cum reprezentantul celor patru jucători vrea să ceară săptămâna viitoare.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Astăzi, FIBA a decis să aplice prima sancțiune și anume interdicția de a mai efectua transferuri. Astfel, începând cu data de 15 noiembrie 2018, atât SCM Timisoara cât si BC Timisoara sunt interzise la transferuri internaționale. Atasez cele doua decizii FIBA. E doar primul pas. Dacă conducerea clubului nu vine cu o soluție rapid, săptămâna viitoare vom solicita FIBA să aplice o amendă pecuniară pentru a constrânge clubul să onoreze cele două decizii BAT și în același timp să înțeleagă că este vorba de o situație sensibilă ce trebuie tratată foarte serios de către aceștia”, a precizat Sabin Gherdan.

În această perioadă, clubul are un proces la Tribunalul Timiș, pentru a amâna executarea plății. Următorul termen este 4 decembrie, dar decizia pare, inevitabil, în defavoarea clubului. Bomba este că pentru a-și recupera suma, cei patru se gândesc primăria. ”Ne gândim și să executăm primăria, deoarece clubul SCM nu are conturi bancare proprii, și aparțin de primărie”, ne-a precizat Sabin Gherdan. Deocamdată, cei de la SCM Timișoara nu doresc să facă declarații, ci așteaptă săptămâna viitoare, pentru a primi documentele dela instanță.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.