Joma - JSport.roJSport.ro

SCM Timișoara a terminat perioada de pregătire, iar de sâmbătă, ”leii” lui Dragan Petricevic încep meciurile oficiale din Liga Națională de Baschet masculin. În ultimele două amicale, bănățenii au obținut două succese cu maghiarii de la Kecskemet. În această perioadă, Alexandru Coconea a fost plecat la Mondialul U23 de 3X3, unde România a obținut rezultate interesante.

În primul meci test cu ungurii, jucat la Kecskemet, Timișoara s-a impus cu 92-87. Pe sferturi, scorul a fost de 26-29, 20-24, 26-17 și 20-17. Au marcat pentru timișoreni Franklin 28 puncte,  Brown 17 puncte, Pesakovic 13 puncte, Gorgemans 11 puncte, Mirkovic 10 puncte, Komatina 6 puncte,  Abu Teir 5 puncte, Lazar 2 puncte. Cele două echipe au dat piept și sâmbătă, la Timișoara, și tot bănățenii s-au impus, cu 79-59 (20-14, 19-18, 15-17, 25-10).Au marcat pentru ”lei”: Brown 26 puncte,  Pesakovic cu 14 puncte, Lazar 9 puncte, Komatina 8 puncte, Franklin 8 puncte, Dragoste 7 puncte, Gorgemans 4 puncte, Popa 3 puncte.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

A fost un meci foarte de pregătire, cu o echipă care joacă un baschet corect, curat, Cele două partide cu Kecskemet chiar ne-au ajutat să ne îmbunătățim chimia jocului și a echipei. Am lucrat mai mult în apărare, în ultimul timp, lucru care s-a văzut în ultimele două sferturi la Kecskemet și astăzi, în aproape întreg meciul. Ambele echipe au avut o absență importantă – Djerasimovic, de la maghiari, Mirkovic, de la noi – însă jocul ne-a fost de mare folos. Dacă aș fi programat un antrenament, nu ne-ar fi ajutat nici 25% din cât ne-a ajutat meciul ăsta”, a declarat Dragan Petricevic.

În perioada aceasta, Alexandru Coconea a fost convocat la naționala U23, pentru Mondialul din SUA. alături de Ștefan Bîrloveanu, Ștefan Coșteiu și Cristian Mainea. În primul meci, din grupa B, România a pierdut cu 21-16 cu China. A urmat un succes notabil cu SUA, la scorul de 21-18. Tricolorii au pierdut însă cu 15-12 cu Letonia, iar astfel, victoria cu 21-16 cu Kazahstan nu i-a mai ajutat să iasă din grupe.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.