Joma - JSport.roJSport.ro

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara încep campionatul pe terenul campioanei de la CSM Oradea, un debut cu adevărat de foc în noul sezon, primul cu trei grupe valorice. Echipa este în mare proporție nouă, așa că și antrenorul Miodrag Perisici este curios că vadă cum se vor comporta elevii săi la primul meci oficial.

Prin contrast, Oradea a jucat deja două meciuri în preliminariile Champions League și Supercupa României și nu a trecut prin atât de multe schimbări ca Timișoara vara aceasta. ”Cele șase săptămâni au fost o perioadă de pregătire destul de bună. Echipa este nouă, majoritatea străinilor nu au jucat în campionatul nostru, trebuie să vedem cum se vor integra, ce valoare individuală și colectivă au. Eu sunt mulțumit, dar probabil echipa are nevoie de mai multă experienț, trebuie să muncim în fiecare zi mai mult. Chiar și cu un buget de 1 milion de euro și cei mai buni zece jucători dintr-un campionat, o echipă tot trebuie să-și formeze chimia. Contează mult că Oradea a jucat trei meciuri oficiale, nu știm cum se vor comporta jucătorii noștri în meciurile oficiale. Eu consider că nu joc meciuri amicale, ci de pregătire, și am jucat 80% bine în acestea. Contează și că Oradea a păstrat un nucleu de bază, este un mare avantaj”, a declarat antrenorul Perisic.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Căpitan în noul sezon va fi Octavian Popa-Calotă. ”E un lot competitiv, momentan cred că trecem printr-o perioadă de cunoaștere, încă se creează relații de joc. E un lot bun, trebuie să avem puțină răbdare, dar suntem jucători de valoare și putem arăta un joc bun. Despre noul sistem competițional nu am idee cum va fi până nu văd ce se întâmplă. Jucăm împotriva campioanei pe terenul lor, deci este un meci foarte dificil. Apoi urmează Cluj, Sibiu, care au pierdut un meci pe teren propriu anul trecut. Sunt meciuri dificile, noi încercăm să ne vindem scump pielea și la fiecare meci să obținem un rezultat cât mai bun”, a declarat Popa-Calotă.

Vladan Vukosavljevic e la prima experiență în campionatul românesc. ”Mă bucur că am ajuns aici. Îmi plac oamenii, managementul, echipa. Nu am venit la Timișoara pentru antrenor (n.r. au mai lucrat împreună în Liban), ci pentru că am vrut să mă întorc în Europa și să demonstrez că pot juca din nou în baschetul european. Știu câte ceva despre baschetul românesc, dar nu foarte multe. Cu Oradea am jucat un amical, au arătat bine, trebuie să știm că nu va mai fi aceeași echipă din urmă cu o lună. Noi ne antrenăm din greu, știm că acolo va fi un război pe care ne vom lupta să-l câștigăm”, a declarat pivotul.

Meciul de la Oradea se joacă luni la ora 19 și va fi televizat de Digisport. Joi, de la ora 17, echipa își prezintă noul echipament la cofetăria Senneville din Piața Unirii.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.