Joma - JSport.roJSport.ro

2018 a fost un an foarte greu și pentru baschetul timișorean, rămas cu o unică echipă de seniorim cea de la SCM Timișoara. Continuatoarea fostei Poli, Comerțul, Elba și BC Timișoara, formația în alb-violet a fost prinsă din urmă de datoriile trecutului în anul care tocmai se încheie, iar probleme s-au repercutat direct și asupra situației sportive.

Trofeele s-au pus la bătaie devreme în februarie, dar BC SCM Timișoara a ieșit din semifinalele Cupei României, după o confruntare cu U BT Cluj Napoca. La echipă mocneau deja nemulțumirile, dar chiar și cu ”mini” greve, jucătorii au trecut de Sibiu în sferturi. În campionat, jucătorii au pierdut tot din cauza nemulțumirilor meciul cu Galați și au prins pe ”culoarul” din play-off cu finalista CSA Steaua. Au ieșit din primul tur și au rămas cu locul 5. Cu restanțe multe, vara a adus mari schimbări.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Deși conducerea a dorit să-l păstreze, antrenorul Tudor Costescu a plecat. Dintre jucători, au rămas Milos Komatina și Octavian Popa-Calotă. Cu restanțe mari la SCM și povara procesului pentru datoriile din 2015, s-a mers pe o echipă cu buget redus. Așa a și fost cu Miodrag Perisic la timonă, și un start dificil de sezon în grupa A. A fost un final de toamnă dur pentru SCM Timișoara, rămasă fără „BC” după ce vechea asociație a intrat în faliment. Cum era de așteptat, veștile din instanțe nu au fost bune.

Tribunalul Federal Elvețian a menținut decizia FIBA, că echipa este continuatoarea vechii BC și trebuie să acopere datoriile. Tribunalul Timiș a menținut decizia, iar în ianuarie, cel mai probabil, executorul judecătoresc va începe să își facă treaba și să caute cei 150.000 de euro fie la club, fie la primărie. Decizia poate fi atacată cu recurs, dar șansele unei victorii sunt aproape nule dacă ținem cont de slaba apărare formulată de avocatul clubului, Sergiu Gherdan, și de faptul că jurista SCM, Simona Țăranu, nu s-a prezentat la ultima înfățișare a primului proces.

Oricum ar fi, clubul e și așa strâmtorat, din cauza problemelor de la actuala echipa, pentru care există datorii. Conducerea l-a demis pe antrenorul Miodrag Perisic și vrea să continue cu Cristi Bota principal. O decizie curajoasă, deoarece în urmă cu doi ani, Bota nu a  dorit să rămână multe etape ”principal”. Clubul riscă să piardă unii jucători pe fondul restanțelor, iar de la FIBA are interdicția de a transfera din afara țării. Cu un prezent cât de cât mulțumitor, viitorul pare incert, mai ales că inclusiv foști angajați plecați în 2018, precum Karina Stiopu, au dat clubul în judecată.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.