Joma - JSport.roJSport.ro

Echipa de baschet SCM Timișoara se pregătește de miercuri seara în Sala ”Constantin Jude”, unde lucrările la suprafața de joc s-au terminat în sfârșit. Jucătorii au revenit de câteva zile din cantonamentul de la Sarajevo, iar după pregătirea în Bosnia, bănățenii l-au mai transferat pe Laci Lazăr, care va fi și ultima sosirea în echipă.

Lazăr are 31 de ani și a jucat ani de zile la CSM Oradea, în orașul său natal. Ulterior, a jucat în Ungaria, la Jaszbereny, iar apoi mai jucat la Târgu Mureș. Dragan Petricevic a explicat că a mai adus un pivot pentru a-i odihni pe Milos Komatina și Amaury Gorgemans. ”Am constat că pe poziția 5 Amaury și cu Komatina vor duce sezonul până la capăt, pot duce. Dar am observat că pe toate posturile de la 1 până la 5, este singurul post pe care nu pot odihni deloc jucătorii în timpul antrenamentului. Și atunci, am optat să aducem încă un jucător pe această poziție. Consider că este o decizie inspirată din partea întregului colectiv. Cel mai important lucru este că nu am observat că undeva s-a făcut ceva greșit, doar că trebuie să mai întărim o poziție pentru că riscăm în timpul unui sezon lung o accidentare sau o supra-oboseală a unui jucător, mai ales Komatina care nu mai e la prima tinerețe”, a precizat Petricevic.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Tehnicianul e foarte mulțumit de pregătirea fizică făcută de Tiberiu Puta. ”Este primul contact cu sala, după ce am venit din cantonament. Pentru prima dată suntem în formula completă, deoarece Mirel Dragoste și Bogdan Popa au fost în programul lotului național. Nu au fost convocați pentru cantonamentul nostru. Abia acum se cunosc și abia acum se fac primele relații de joc. De când am venit am continuat cu programul nostru de pregătire fizică. Luni și marți au fost câte două antrenamente, dar mai mult pe pregătire fizică. Cred că asta se și vede, felicitări lui Tibi Puta pentru lucrul bine făcut. Acum tot ce am lucrat afară trebuie să transformăm și în jocul echipei. Am lucrat cu mingea, dar la Sarajevo, aici nu am avut ocazia, decât astăzi”, a explicat antrenorul.

Deși până acum, echipa a fost în pregătire centralizată, Petricevic spune că simte o mare unitate în lot. ”Sunt plăcut impresionat de cât de repede s-a creat o chimie între ei. Bineînțeles și chimia în joc și chimia în afara lui sunt două lucruri cu totul diferite, dar totuși legate. S-a creat o chimie excepțională și nu prin ieșirile jucătorilor, pentru că în cantonament au stat doar în sală și la hotel. O echipă cu un caracter frumos, toți muncitori, copii buni. Eu cred că putem să ne așteptăm la un sezon frumos, dar e prea devreme să vorbim despre asta”, a mai spus Dragan Petricevic.

Bogdan Popa și Mirel Dragoste au venit mai târziu la echipă, abia acum, deoarece au jucat la echipa națională. Dragoste spune că nu are probleme de adaptare, deși nu a fost în cantonament. ”Perioada de la lot a fost una foarte interesantă și lungă, dar ne-am atins obiectivul. Ne-am antrenat foarte mult, foarte bine. Am avut multe meciuri amicale și am făcut față cu brio. Așteptăm cu nerăbdare fereastra din februarie, unde vom întâlni echipe de top din Europa. Sunt foarte încântat de echipa pe care o avem și am mari speranțe în această echipă și în domnul antrenor care știu că va face în așa fel încât să fim pregătiți înainte de fiecare meci. Nu e foarte grea trecerea de la națională, pentru că domnul antrenor mi-a dat câteva zile de repaus după lotul național. E un pic mai complicat la început până te obișnuiești cu numa echipă și noul oraș. Am venit cu mare drag la această echipă, știu că va fi una competitivă și cu ambiții mari. Nu am stat foarte mult pe gânduri”, a preciat Dragoste.

Sâmbătă de la ora 18 va fi primul amical al echipei, cu sârbii de la Vrșeț, la Sala ”constantin Jude”.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.