”Leii” din Banat au dat din nou depământ cu adversarul, de data aceasta acasă, după ce au câștigat cu 89-82 meciul cu Steaua. Roș-albaștrii au intrat foarte bine în meci și păreau că merg spre o victorie, dar au ”păcătuit” la capitolul faulturi și astfel, au oferit șansa adversarului să revină în meci.

Timișorenii au început extrem de slab și Steaua a avut și 2-14 în debutul de meci. de acolo însă, gazdele s-au apropait pțnă la 11-13, după ce oaspeții au intrat în penalizare, iar sfertul unu s-a încheiat cu 13-19. Deși ”leii” au reușit să se apropie la 17-19, ulterior, Steaua a reușit să aibă din nou avans, ajutată și de mâna bună la aruncările de 3 puncte, iar la pauză s intrat cu avantajul de 35-42.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

În sfertul trei, Timișoara a mai visat frumos de două ori, când a strâns scorul la 47-49 și la 55-56, dar niciodată suficient pentru a egala. În fiecare din cele trei sferturi, oaspeții au intrat primii în penalizare, dar înaintea decisivului, Steaua tot a avut avantajul de 57-62. egalare aa venit după 33 de minute de joc, la un contraatac finalizat de Diaz pentru 65-65, în uralele sălii. Cu o triță, Komatina și-a adus echipa în avantaj și în ciuda finalulului fragmentat, cu libere, și 83-80, Steaua nu a mai avut ce face.

Diaz a fost cel mai bun marcator al Timișoarei, cu 20 de puncte, urmat de Komatina, cu 15, Jeremic, cu 14, Popa-Calotă,cu 13, Mijajlovic și Drăgușin, fiecare cu 10 puncte, Gheorghe, cu 5, și Tohătan, cu 2. Runkauskas a fost cel mai bun marcator al Stelei, cu 19 puncte.

Tudor Costescu a spus că elevii săi au luptat până la capăt și și-au speculat avantajele. ”Le-am spus și băieților în vestiaar, poate nu a fost cel mai bun baschet al nostru. A fost evident meciul  cu cel mai mare consum de energie din campionat din punct de vedere fizic. Am simțit că avem în fața un adversar extrem de puternic și într-o zi deosebită de aruncare. Din nou, mă bucur foarte mult că am reușit, ca și în meciul doi, să ținem nivelul intensității sus. Am intrat mai greu în joc, nu am marcat de la început de afară, însă în partea a doua am avut niște realizări foarte importante de afară, pe lângă jocul la interior foarte bun. Revenirea se face și pe fondul unui început prost al nostru. Am început cu 13-2 și nu puteam să o ținem așa până la capăt, deși s-au văzut meciuri în care diferența de la început e decisivă. Cert este că am avut momente în care am știut să speculăm foarte bine avantajul din teren, și în ceea ce privește adversarul și rotația noastră. Pentru mine e foarte important că am crezut și nu ne-am dat la o parte în niciun moment, mai ales în apărare”, a declarat Costescu.

Jukka Toijala a precizat că Timișoara joacă foarte inteligent. ”Trebuie să felicit, din păcate pentru noi, din nou Timișoara. A fost aceeași poveste. Am început montați, poate puțin prea agresivi, deoarece ne-am expus problemelor cu faulturile. Apoi Timișoara a revenit în ultimul sfert, când am primit 32 de puncte. Au fost 39 de aruncări libere. Cu aceste statistici trebuia să câștigăm. Ar fi trebuit să câștigăm și la București, dar baschetul e un sport furmos și trebuie să joci timp de 40 de minute. Nimeni nu îți va da o victorie, mai ales o echipă ca Timișoara sezonul acesta. Avem o echipă experimentată, jucători care au trecut prin situații dificile,care au câștigat trofee. Vom analiza și vom vedea cum putem duce lupta în decisiv. Timișoara e o echipă bună, unde fiecare își știe rolul. Jucătorii sunt foarte inteligenți, cine poate arunca, aruncă, cine poate recupera, recuperează, și cine poate pătrunde, pătrunde.  Au o disciplină foarte bună”, a punctat antrenorul Stelei.

Al aptrulea meci e vineri de la ora 19, la Timișoara. Dacă bănățenii câștigă, sunt în semifinală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.