Joma - JSport.roJSport.ro

Clubul de drept public SCM Timișoara continuă să aibă restanțe salariale, ultima lună achitată fiind noiembrie 2017. Sportivii au prevăzut în contract că își plătesc singuri chiriile și utilitățile, iar după înfrângerea cu Galațiul, antrenorul Tudor Costescu a spus că unii jucători stau cu lumina stinsă pentru a economisi curentul. Directorul SCM Timișoara Radu Țoancă spune că problema se va rezolva.

Costescu a răbufnit după meciul cu Galațiul. ”Eu cred că e important ca lumea să știe – vreau să felicit băieții pentru faptul că încă sunt pe teren – că ei încearcă să facă tot ce pot pentru a se prezenta onorabil, în limita posibilităților. E o stare de fapt care devine cronică, nu mai este acută ca acum trei-patru luni. Deja lucrurile o iau pe un drum foarte neplăcut. Este greu să stai cu ei în sală și în timpul zilei cinci-șase ore și să te mai poți uita în ochii lor, în condițiile în care își plătesc singuri cazările, utilitățile, cei care mai au bani. Bani personali, adică nu bani din salariu. Unii trăiesc cu lumina stinsă prin apartament că nu s-au făcut plățile. Nu avem nimic pentru recuperare. Tot ce se întâmplă, facem din banii noștri sau din banii oamenilor din secție. Simt că nu avem parte nici de respect. Mă așteptam ca această cădere să apară și mă bucur că a apărut totuși destul târziu. Îți trebuie foarte mult tact și experiență ca să ieși dintr-o astfel de stare, indiferent de ceea ce se va întâmpla de acum încolo. Nu știu dacă pot să stăpânesc această situație de acum încolo, dar evident că parametrii desfășurării unei activități de performanță sunt demult perimați. Suntem într-o incertitudine și o beznă totală în ceea ce privește viitorul imediat. Nu avem niciun punct pe care să ne sprijinim din punct de vedere al deciziilor. Facem cei din staff și secția de baschet eforturi uriașe și finaicare. Lucru acesta poate să dureze, dar băieții ne refuză ajutorul personal. Ei știu că trebuie să existe cineva responsabil pentru situația în care suntem, a spus Costescu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Radu Țoancă spune că toate secțiile au trecută ca dată de salarizare în contract ziua de 15 a fiecărei luni și că în cursul zilei de marți se va vira un salariu tuturor sportivilor și angajaților. ”Chiar acum sunt cu Ordinele de Plată în față, vom plăti un salariu. S-a votat în bugetul orașului 17 milioane de lei pentru SCM, dar problema e legată de disponibilitățile primăriei. Noi nu avem cont bancar propriu, funcționăm pe conturile primăriei. Iar dacă nu sunt bani suficienți, mi se resping Ordinele de Plată. Sunt dezavantajele și avantajele cluburilor de drept public. Sportivii nu au ajuns niciodată la trei luni restanță, sunt două luni, la care s-a ajuns pentru că din 24 de milioane de anul trecut, am beneficiat doar de 19,2. Sportivii au salarii destul de bune, negociate ținând cont de faptul că își plătesc ei chirie și utilități. Eu uman îi înțeleg, dar este problema lor cum își gestionează banii. Pentru cele două salarii restante de anul trecut am făcut arierate. Până se termină sezonul, vom fi cu banii la zi”, ne-a declarat Țoancă.

Sezonul acesta nu s-au achitat prime de joc, după ce din septembrie au început să apară întârzierile salariale. În toamnă, primăria a început să aibă o criză de lichidități care, aparent, nu s-a stins nici acum, în martie.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.