BC SCM Timișoara a prinsă din urmă de datoriile acumulate în perioada august-septembrie 2015, când autoritățile nu au mai putut finanța vechiul ONG BC Timișoara. Patru jucători au sentințe definitive la BAT că noul club este obligat să le plătească restanțele salariale,plus penalizări,de peste 130.00 de euro, iar alb-violeții au trimis un răspuns la FIBA.

Atât echipa de băieți, cât și cea de fete riscă interdicția de participare în cupele europene (unde sezonul acesta nu s-a calificat), interidcția de transferuri internaționale, dar și retrogradarea. Radu Țoancă spune că SCM a atacat decizia BAT la Tribunalul Suprem Elvețian și a trimis propunerea de rezolvare la FIBA. ”Noi trebuie să facem toate demersurile legale ca banii statului să nu fie afectați. Le-am propus să ne dea în judecată la Tribunalul Timiș, pentru că doar așa SCM ar avea baza legală să facă plăți retroactive. Am prefera varianta asta, dar am propus și să plătim din bani privați, printr-un alt ONG condus de Ilie Trițoiu. Noi nu putem implica vechiul ONG, care este în faliment, și nici bani privați în SCM, pentru că atunci ar trebui să îi cheltuim după normale legale”, aspus Țoancă,explicând că nu se pot stinge datorii alealtui club din banii publici ai SCM Timișoara.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Țoancă a precizat că luna asta s-ar putea stinge datoriile la salarii pe luna martie, cu condiția ca în conturile primăriei să fie bani. Directorul a recunoscut că există sincope. managerul secției de baschet, Ilie Trițoiu, a punctat că s-au plătit banii către o pensiune din Târgu-Jiu unde au fost cazați juniori, după informațiile apărute pe site-ul Total baschet. Trițoiu susține că Sabin Gherdan, care deține site-ul, dar este și agent de jucători și i-a reprezentat la BAT pe cei patru baschetbaliști, îl atacă din diverse interese. ”Mi-a propus vara trecută o colaborare pentru echipa de fete, și l-am refuzat. Are ceva personal cu mine”, a spus Trițoiu. Clubul a adus jucătoare impresariate de fratele lui Sabin, Sergiu Gherdan, care s-a și oferit să apere clubul în acest proces gratis!

Problema majoră este că în acest sezon, Federația dorește să înăsprească foarte tare condițiile demenținere în prima ligă, iar pe acest fond, echipele SCM ar putea să nu poată juca la nivelul primului eșalon, sau doar în grupa a treia, în funcție de ce sistem competițional se va vota. Termenul de înscriere al echipelor este 10 iunie, iar Biroul Federal se va reuni în 23 mai. ”După noile reguli, aproape nicio echipă din România nu se încadrează. Sunt foarte multe care datorii. Phoenix Galați nu a plătit nici acum amenda pentru că au retras echipa de fete”, a spus Trițoiu.

Altfel, echipa de băieți îl mai are sub contract doar pe Adrian Diaz și tinerii Penciu, Ursan și Mocrițchi. Tudor Costescu a declarat că ar dori să antreneze în continuare la Timișoara. ”Ne pare rău că am ajuns atât de devreme în acest moment al sezonului. Vreau să le mulțumesc tuturor celor de aici pentru efortul depus, jucători, staff tehnic, staff medical. M-am simțit foarte bine, am avut o colaborare excelentă tot sezonul. Nu-mi doresc să antrenez în altă parte, dar să vedem cum încheiem acest sezon și atunci vom avea discuții pentru continuitate”, a spus Costescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.