Joma - JSport.roJSport.ro

Anul 2019 a fost în continuare unul cu greutăți pentru echipa de baschet SCM Timișoara. Nostalgia anilor nu demult trecuți, când alb-violeții aveau un buget mai mare, jucau finale de campionat sau Cupă, dar umpleau și sala nu are cum să nu se resimtă în sufletele iubitorilor de baschet. Iar anul 2019 a fost în continuare unul de căutări și a unei speranțe de viitor mai frumos.

Anul 2019 a marcat o ”victorie” importantă pentru secția de baschet a clubului de drept public. Până la urmă, cu mari zbateri, amânări și eforturi, cei care se ocupă de sportul de sub coș au reușit să anihileze datoriile rămase după dificultățile din 2015, când finanțarea pe vechea formă de organizare, ONG, a fost sistată în urma unei decizii a Curții de Conturi. Clubul a evitat sancțiuni care ar fi putut duce la interdicția participării în cupele europene, dar și la retrogradarea din prima grupă valorică a campionatului intern. În plan sportiv, situația a fost cu urcușuri și coborâșuri. SCM a fost eliminată în martie din sferturile Cupei României de Dinamo, iar în campionat, a terminat pe locul 6.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cu presiunea vechilor datorii anihilată, echipa tot nu avea să aibă parte de o vară prea liniștită. În clubul SCM, banii nu abundau, cum nu abundă deloc nici la final de 2019. În aceste condiții, ”plapuma” sub care secția de baschet s-a putut întinde a fost oricum una limitată. Marea noutate a fost readucerea lui Dragan Petricevic acasă, după un sezon terminat cu Cristian Bota principal. Cu antrenorul foarte legat de Timișoara, s-au schimbat unii jucători, s-au păstrat piese important eși s-a încropit o echipă cât de cât competitivă. La final de an, când au mai rămas de jucat trei jocuri din grupa valorică A, echipa este pe locul 4, în grafic pentru a prinde Top 6.

Așadar, putem spune că formația a rămas pe linia de plutire. Nu neapărat și în plan financiar. Tensiunile din tot clubul SCM se resimt și la secția de baschet, cea cu cel mai mic buget. Pentrul anul ce vine, unul în care mulți bani publici vor merge în investițiile pentru cultură, de asemenea, propunerea pentru bugetul clubului prevedea o tăiere mare de la baschet. Echipa are restanțe, în timp ce directorul Rușeț a plătit trei jucători care amenințau cu plecarea, Franklin, Dragoste și Gorgemans, iar acest lucru, a provocat, firește, și tensiuni în vestiar.

Rămâne de văzut cum va curge anul 2020 pentru ”leii” de la SCM Timișoara, trecuți și alte dăți prin ape tulburi.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.