Joma - JSport.roJSport.ro

Fără îndoială, Lucas Tohătan este unul dintre jucătorii momentului în Liga Națională de Baschet masculin. Conducătorul de joc băimărean adus în iarnă de BC SCM Timișoara a fost convocat vara aceasta la trei categorii de vârstă ale naționalelor României: cea de seniori, cea U20, și cea U18.

Tohătan se pregătește în perioada aceasta cu naționala mare, sub comanda lui Marcel Țenter. Jucătorul de la BC SCM Timișoara a fost însă convocat și la naționala U18, care va juca vara aceasta Campionatul European Divizia B, începând din 28 iulie, în Estonia. Din lotul de 14 sportivi mai face parte și timișoreanul Christian Chițu, jucător al 4Sports București. Lotul de juniori se pregătește acum la Cheile Grădiștei, fără Tohătan. Tricolorii mici vor avea meciuri de verificare în Ungaria și Bulgaria, dar și o perioadă de pregătire la Craiova.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La Europeanul U18, România e în grupa C, alături de Austria, Polonia, Portugalia, Israel și Azerbaijan. În ceea ce-l privește pe Lucas Tohătan, rămâne de văzut dacă va rămâne în lot la seniori sau la U20 și cât va mai ajunge la naționala sub 18 ani. Un lucru e cert: în sezonul viitor, echipele de Liga Națională vor fi obligate să folosească un jucător U23 în primul sfert, iar Tohătan pare favorit la BC SCM Timișoara pentru a fi titular.

BC SCM Timișoara se reunește în data de 7 august.

foto: facebook.com/bcscmtimisoara

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.