Joma - JSport.roJSport.ro

România ar putea prelua o idee din străinătate, unde pavilioanele expoziționale, sălile de sport și stadioanele sunt utilizate deja ca spitale de campanie. Acum câteva săptămâni, Raed Arafat a propus asta, dar Ministrul Sănătății Victor Costache s-a opus. Craiova și Timișoara sunt însă pregătite să implementeze ceva similar.

Primarul Craiovei a spus că Sala Polivalentă nouă din Bănie poate deveni spital de campanie. Doljul are deocamdată 40 de cazuri confirmate de coronavirus. Timișul a ajuns astăzi la 259. Primarul Nicolae Robu a dezvăluit că există un plan similar și pentru ”Sala ”Constantin Jude”, fosta Olimpia. ”În Sala Olimpia, suntem pregătiți, dacă va fi nevoie, – bat în lemn, sper să nu fie nevoie! –  dar avem tot conceptul pus la punct. Și dacă ar fi nevoie, am intra acolo și am face amenajările de rigoare”, a anunțat primarul Timișoarei.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Deocamdată, nu există o analiză clară câte paturi ar încăpea în Polivalentă timișoreană, dar condițiile permit amenajarea rapidă a unui spital. ”Este o gândire de utilizare a suprafeței din Sala Olimpia, pentru a avea un spital cu tot ce spun medicii că ar trebui să aibă. După necesități, va fi echipat. Avantajul de amenaja spitale într-o astfel de locație este că sunt ușor de gestionat, există încălzire, există toate utilitățile. Ne-am gândit de la bun început la Sala Olimpia, dar nu am întreprins nimic concret”, a mai spus Robu.

Sala ”Constantin Jude” a fost terminată la finalul anilor 1960.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.