Joma - JSport.roJSport.ro
foto: Erik Geiger

”Leii” din Banat au reacționat bine la presiune și au câștigat la scorul de 96-78 meciul al patrulea cu SCM U Craiova din primul tur al play-off-ului. Oltenii nu au mai contat din sfertul al treilea și fiecare echipa are acum o victorie în deplasare și pe teren propriu. Decisivul se va disputa luni, în Bănie, pe terenul echipei mai bine clasate după sezonul regulat.

Timișoara, obligată să câștige meciul pentru a nu încheia sezonul, a început foarte bine meciul. Primul sfert s-a terminat cu 27-20, după ce Craiova a intrat extrem de repede în penalizare în primele zece minute. Olteni au revenit în meci în debutul sfertului al doilea, iar după 13 minute de joc, scorul s-a dus la 27-31. A urmat un time-out, iar bănățenii au revenit până la 46-37, avantaj redus la 47-42 la pauză. Craiovei i-a mai ieșit jocul doar în debutul sfertului trei, după care parcă schimbarea de panou a fost nefastă pentru oaspeți. Oaspeții nu mai marcau, iar Timișoara s-a distanța la 69-57, diferență care doar a crescut pe finalul de meci.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Brandon Randolph și Vladan Vukosavljevic au fost cei mai buni marcatori ai Timișoarei, cu 27, respectiv 26 de puncte marcate. Au mai înscris pentru gazde: Komatina, 11, Diculescu și Brown, fiecare cu 8 puncte, Pesakovic și Baciu, fiecare cu 6 puncte, și Stojadinovic, cu 4. Mijajlovic și Troupe au fost principalii marcatori ai Craiovei, cu 17 puncte fiecare.

Brandon Randolph a spus că evoluțiile Timișoarei au depins cel mai tare de factorul psihologic. ”Am jucat tare de la început. Ei au câștigat un meci la noi pe teren și deci, eram cu spatele la zid. A trebuit să jucăm la maximul nostru potențial și asta am făcut. În tot sezonul noi am avut aceeași abordare, aceleași scheme de joc. Nu am schimbat nimic. Dar totul ține de capitolul mental, care în seara aceasta a fost cum trebuie. Mereu e greu să joci în deplasare, în sala altei echipe. Miercuri nu ne-am făcut treaba. Ei au terminat pe 4, noi pe 5, trebuie să mergem să câștigăm. Nu cred că e vreo favorită. Fiecare echipă va veni cu jocul ei”, a precizat Randolph.

Vladan Vukosavljevic a vorbit despre energia ”lăsată” pe parchet de alb-violeți. ”Ne-am arătat caracterul și că trebuie să fim respectați ca echipă. E o victorie fantastică, ne-am oferit toată energia și am câștigat, și asta e cel mai important lucru. Mergem cu energie pozitivă acolo pentru a încerca să câștigăm. Mereu e greu când joci sub panou, azi în special. Am reușit să ripostăm. Energia noastră a fost mai bună. Ne-am concentrat bine. Cu aceiași energie și concentrare, putem câștiga și meciul de acolo. Îi felicit pentru jocul corect pe craioveni”, a a spus pivotul.

Aco Todorov a precizat că disputa dintre locul 4 și 5 merită să fie una terminată în maximum de jocuri. ”Această serie cu două echipe apropiate ca nivel merită să se termine în cinc meciuri. Eu aș fi preferat, sincer, să termin cu patru, dar seria merită cinci jocuri. Vom vedea luni. Ei au arătat mai mult energie în seara aceasta. Vom juca acasă, ei vin să ne bată. E 50-50 în ceea ce privește presiunea. Azi presiunea a fost pe ei și au răspuns bine la presiune. Miercuri a fost pe noi și am răspuns cum trebuia. Nimeni nu vrea să piardă meciul cinci. Azi am pierdut pe alergare, pe energie, și datorită a doi jucători excepționali ai lor, care au dat mai mult de jumătate din puncte lor. Scorul spune tot, nu are rost să fac o analiză. Programul e același pentru noi și Timișoara, norocul nostru e ă noi călătorim în seara aceasta. Altădată era o pauză mai mare între meciul patru și cinci, dar nu e un avantaj pentru niciuna dintre echipe”, a precizat Todorov.

Echipa ce va triumfa în meciul de la Craiova va merge în semifinale. Partida se va disputa luni la ora 18 și va fi televizată.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.