Joma - JSport.roJSport.ro

”Leii” din Banat au dat impresia că pot produce surpriza începutului de an în campionat, dar au pierdut până la urmă la scorul de 92-89 cu U BT Cluj Napoca. Timișorenii au condus timp de aproape trei sferturi, dar până la urmă, au fost surclasați de liderul Ligii Naționale de Baschet masculin. 

Timișoara a intrat bine în meci și a reușit să se desprindă ușor. După primele zece minute, scorul a fost de 30-18. Deși au acumulat patru faulturi înainte de jumătatea celui de-al doilea sfert, bănățenii au continuat să conducă la o diferență confortabilă, însă și clujenii au reușit să se apropie înainte de pauza mare. S-a intrat cu 53-43 la jumătatea partidei, iar cursa de urmărire a Clujului a continuat. După 29 de minute, Kuti a dus prima dată oaspeții în avantaj la 65-66. După 65-68 la finalul sfertului trei, Timișoara nu a reușit să mai revină la conducere, dar a suflat în ceafa ardelenilor. Doar până la 82-83 au putut gazdele să se apropie, deoarece adversarul a reușit să marcheze trițe când a contat cel mai mult, la final.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Franklin a fost cel mai bun marcator al timișorenilor, cu 23 de puncte, Brown, cu 19 puncte, Gorgemans și Pesakovic, cu câte 13 puncte fiecare, Komatina, cu 12, și Popa, cu 9 puncte. Tarolis și Richard au marcat cele mai multe puncte pentru clujeni, 25, respectiv 23.

Dragan Petricevic a fost mulțumit de echipa sa, în ciuda rezultatului. ”Meci frumos. Cred că unul dintre meciurile frumoase ale campionatului. Din păcate, nu s-a materializat prin victoria echipei frumoase. Consider că am jucat un baschet bun, frumos. Asta ne propunem de fiecare dată, să arătăm ca echipa care are capacitatea, în ciuda multor probleme pe care noi le ținem deoparte. Nici nu vreau să vorbesc cum am reușit să ne antrenăm zilele acestea și cu ce număr de jucători. Dar echipa mereu găsește resurse să joace foarte bine și mai puțin bine uneori. Dar eu consider că ceea ce oferă publicului timișorean este un sentiment plăcut. Cel mai frumos moment al zilei a venit azi-noapte la 4 și ceva, nașterea copilului lui Amaury Gorgemans. El a dormit de la 7 până la 2 și a reușit să joace bine. ne pare rău că nu am reușit să câștigăm acest meci și să-l dedicăm noului membru al familiei timișorene. Coconea a venit la meci în haine civile, din cauza unei toxiinfecții alimentare. N-am reușit să ținem pasul pentru că avem o rotație mai scurtă decât Clujul, pentru că ei practică un baschet foarte, foarte agresiv la limita faultului tot timpul. Noi nu am reușit să găsim un răspuns adecvat de fiecare dată. Trebuie să păstrăm proporțiile. Dacă reușim să jucăm fără să arătăm outsideri de dinainte, nu înseamnă că nu suntem.  Am pierdut lupte pe contactul fizic, și nu mă refer doar la cel de sub panou. Mă refer la tot ce înseamnă întreg perimetrul de teren. Foarte, foarte fizic, foarte multe faulturi, iar dacă arbitrii nu au fluierat, înseamnă că nu au fost. Mai multe nu pot să spun, pentru că deocamdată, nu am făcut în viața mea un curs de arbitraj, ca să pot să vorbesc despre arbitraj. Mă refer și la demarcaj, să poți să alergi fără minge unde ești. Aici nu am putut ține pasul”, a declarat antrenorul Timișoarei.

Clujul a avut un procentaj de 17% de la 3 puncte, față de 57% cât au avut gazdele. Mihai Silvășan a explicat că apărarea din a doua parte a meciului a făcut diferența. ”Felicit echipa din Timișoara pentru replica oferită. Arată foarte bine în ultima perioadă, au chimie bună și joacă cu încredere fiecare component al ei și asta se vede pe teren și în rezultatele lor. Pe de altă parte, am avut o repriză a doua foarte bună, după un început extrem de modest din punct de vedere al intensității pe care am avut-o, mai ales în faza de apărare. Am permis 53 de puncte în primele două sferturi, ceea ce e enorm de mult pentru o echipă care se respectă și care vrea să fie campioană. Am lăsat jucătorii lor de la perimetru să arunca aruncări necontestate. Evident, știam că sunt o echipă bună de la linia de 3 puncte, am pregătit chestia asta, însă din păcat, nu am reușit să-i oprim. Cred că principala cauza a fost lipsa intensității și a mentalității de a fi învingător la fiecare posesie. Pe de altă parte, în repriza a doua am demonstrat total opusul. Ne-am schimbat atitudinea, am recuperat mai mult, am pasat mai bine, am jucat mai colectiv. Am jucat în primul rând o apărare mai exactă și rezultatul s-a văzut. Evident că fără o apărare bună nu poți câștiga un meci, dar mai campionatul. Este un element extrem de important în jocul nostru, încercăm să fim tot mai buni în acest sens. În prima repriză nu am reușit absolut deloc, însă în repriza a doua am arătat o apărare de calitate și am reușit să-i oprim. Dorim să avem constanță în acest lucru pe durata celor 40 de minute”, a precizat antrenorul Clujului.

Timișoara va juca din nou miercuri de 17 în Cupa României, returul de la Pitești, air în campionat are meci sâmbăta viitoare, de la ora 19, la Oradea.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.