Joma - JSport.roJSport.ro

Echipa din baschet din cadrul clubului de drept public SCM Timișoara a pierdut și ultimul proces civil referitor la salariile restante către patru jucători, aferente anului 2015. Conducerea trebuie să se miște rapid, în două zile, pentru a plăti datoria, altfel, clubul riscă să nu poată înscrie echipa în competiție. Directorul clubului SCM, Radu Țoancă, spune că problema va fi rezolvată.

Jucătorii neplătiți sunt Kyle Shilloh, Nenad Milosevic, Hristo Nikolov și Derrick Low. Clubul. a pierdut primul proces, pe linie sportivă, la Tribunalul Arbitral Sportiv de la Lausanne. A urmat un proces civil în România, pentru ca decizia BAT să devină executorie pe teritoriul țări noastre. Clubul a pierdut în prima instanță, deoarece judecătorii au considerat la fel ca instanța elvețiană, că SCM Timișoara este continuatoarea fostei BC Timișoara, organizată sub formă de ONG, intrat între timp în faliment. Între timp, echipa de baschet s-a ales cu interdicție la transferuri internaționale și o primă amendă. Miercuri, 12 iunie, Curtea de Apel Timișoara a respins apelul clubului, astfel că s-au epuizat toate căile legale.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Acest lucru înseamnă că datoria poate fi plătită și din bani privați, dar și publici. Reprezentanții clubului spun că vor plăti și, și. „Vom plăti și din bani publici, și din bani privați. Vom face un melanj. Banii ce se vor plăti din primărie vor fi scăzuți din bugetul pe anul 2019 a secției de baschet. din privat am strâns mult, aproape jumătate din sumă Decizia primei instanțe era executorie, dar nu definitivă, și ne-a fost frică să o punem în aplicare. Am vorbit cu agentul jucătorilor, am vorbit și cu domnul primar, am trimis și hârtie la federație. Ne dorim să participăm în viitoarea ediție de campionat, am trimis cererea de înscriere, săptămâna viitoare vom plăti și taxele”, ne-a declarat directorul clubului, Radu Țoancă.

De altfel, din 24 mai, există o decizie a Judecătoriei Timișoara în favoarea Biroului Executor Judecătoresc Florin Teregovan, pentru a executa primăria în acest dosar. Trezoreria a refuzat să facă însă plată. Acum, cu decizie definitivă și irevocabilă, diferența ce nu poate fi acoperită de clubul SCM din surse private va fi stinsă cu bani din Trezoreria Primăriei Municipiului Timișoara. Țoancă spune că nu vrea să se gândească ce se întâmplă dacă nu vor fi lichidități. ”Nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla”, a precizat directorul SCM. Primarul Nicolae Robu a declarat la conferința de presă de marți că primăria nu dispune de mari lichidități în perioada aceasta, într-o discuție despre construcția noului corp al Spitalului de Copii.

Datoria trebuie stinsă până sâmbătă, 15 iunie, altfel, echipa nu se va putea înscrie în Grupa A valorică a campionatului.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.