Joma - JSport.roJSport.ro

Luni, la sediul Federației Române de Baschet s-au tras la sorți semifinalele și s-a stabilit locația pentru Final Four-ul Cupei României. SCM Timișoara își joacă șansa, mai ales că celelalte două Cupe s-au câștigat la intervale de cinci ani.

Va fi însă o misiune dificilă, deoarece tragerea la sorți nu a fost neapărat norocoasă pentru bănățeni. Timișoara va juca cu Cluj, în timp ce în cealaltă semifinală se vor lupta Oradea și Dinamo. Final-Four-ul se va juca la Cluj în două zile de duminică și luni, 9-10 februarie. Elba Timișoara și BC Timișoara, precedesoarele actualei SCM Timișoara, au câștigat Cupa României în 2010 și 2015. Așadar, ar fi din nou 5 ani, iar un alt punct comun este antrenorul Dragan Petricevic, autorul ambelor performanțe. „Am văzut că jucăm cu U-BT ca echipă A, ceea ce înseamnă că postura de gazdă ne revine nouă. Vom avea o presiune în plus, ghinionul nu ne-a ocolit. Am foarte mare încredere că echipa are capacitatea de a produce o surpriză mare la acest turneu. Până atunci ne vom concentra asupra partidelor din campionat”, a declarat antrenorul Dragan Petricevic.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Timișorenii au pierdut sezonul acesta ambele meciuri cu Clujul, dar au fost jocuri strânse. Pe asta se bazează managerul Ilie Trițoiu. ”Pentru mine chiar nu conta adversarul, pentru că la un asemenea turneu nu contează valoarea loturilor, ci forma din ziua respectivă. Anul trecut ne-am bucurat că am căzut cu Dinamo în Cupa României şi ne amintim cu toţii foarte bine ce s-a întâmplat. Sunt şanse egale pentru toate cele patru echipe. Aşa cum am spus, contează forma de zi, precum şi atitudinea din acele momente. Am încredere în antrenor şi în băieţi şi cred că vom face un turneu bun la Cluj-Napoca. De altfel, cele mai bune jocuri le-am făcut cu echipele din Cluj-Napoca, Oradea şi Sibiu, toate cotate peste noi ca valoare. În ultimii patru ani, meciurile cu clujenii au fost foarte echilibrate, indiferent unde s-au jucat, sperăm să facem o figură frumoasă şi de această dată. Cel mai important este să avem tot lotul valid pentru turneul final. Va fi un o competiţie aparte şi prin prisma faptului că meciurile se vor juca în sala Horia Demian, mai caldă şi mai primitoare, ceea ce înseamnă că vom evolua într-o atmosferă aşa cum ştiu clujenii să facă la meciurile de acasă”, a punctat Ilie Trițoiu.

Până atunci, SCM Timișoara începe Top 6 acasă cu Oradea, sâmbătă de la ora 17.

foto: Constantin Duma, Agerpres

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.