Joma - JSport.roJSport.ro

Clubul de drept public SCM Timișoara pregătește zilele acestea documentele pentru solicitările de ajutor social pentru sportivii și antrenor cu contractele suspendate de la secțiile de baschet, handbal, rugby și tenis. Directorul Vasile Rușeț a explicat că mai sunt necesare unele clarificări procedurale, dar dosarul este în lucru.  

SCM Timișoara va depune luni dosarul la Asociația Județeană de Plăți și Inspecție Socială. ”În aceste zile facem documentele. Luni vom depune dosarul, contabilitatea se ocupă acum de toate documentele. Cererile se depun centralizat, dar conțin date despre contractele de activitatea sportivă încheiate cu fiecare în parte. Ajutorul social sigur nu se va primi de la 16 martie, pentru că abia în 22 martie a apărut Ordonanța 30, iar noi în 24 am notificat sportivii. Rămâne să vedem. Clubul nostru întrunește toate condițiile pentru a fi eligibili la plata acestui ajutor social”, ne-a declarat directorul SCM Timișoara.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Teoretic, acest ajutor social ar fi plafonat la 2340 de lei maximum. Există speranța ca din salariul mediu brut pe economie, de 5470 de lei, să se ajungă totuși la o sumă mai mare, scăzându-se doar contribuțiile legale aferente contractelor de activitatea sportivă, mult sub cele ale unui contract de muncă. ”Probabil mâine dimineață se va clarifica și acest aspect. Rămâne de văzut dacă nu se poate, ca din salariul mediu brut, să se scadă doar contribuțiile aferente contractelor de activitate sportivă”, ne-a mai spus Rușeț.

Jucătorii au restanțe salariale de două luni. ”Zilele aceste încercăm să plătim salariul aferent lunii ianuarie”, a mai adăugat directorul SCM Timișoara.

foto: Constantin Duma

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.