Joma - JSport.roJSport.ro

”Leii” din Banat au o viață grea în Top 6, unde au bifat o nouă înfrângere, la scorul de 91-87 în fața celor de la Dinamo. Trupa antrenată de Tudor Costescu a învins gruparea bănățeană în toate cele trei întâlniri din acest sezon, iar la final, Petricevic a spus că jucătorii săi trebuie să fie un pic mai modești.

Primul sfert a fost destul de echilibrat, cu un plus la început pentru timișoreni, însă Dinamo a venit din urmă și astfel, primele zece minute s-au terminat la scorul de 23-26. Oaspeții s-au desprins cu mare ușurință în debutul sfertului al doilea și totul a continuat până ce la pauză s-a intrat cu 33-51, după ce diferența a fost anterior și mai mare. În sfertul trei, Timișoara a reușit să revină și s-a apropiat până la 65-66, iar în decisiv s-a intrat cu 65-58. Cursa de urmărire a continuat pentru gazde . Egalarea a venit la 78-78, după care timișorenii au preluat conducerea cu o posesie. Cu avantajul faulturilor și nervii mai tari, Dinamo a reușit să câștige, după un final strâns.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Franklin a fost cel mai bun marcator al Timișoarei, cu 19 puncte, urmat de Komatina, cu 17, Pesakovic și Brown, cu câte 13 puncte fiecare, Mirkovic, cu 10 puncte, Popa și Lazar, fiecare cu 6 puncte, și Dragoste, cu 3 puncte. Barro a dat 19 puncte pentru Dinamo, urmat în clasamentul marcatorilor de Ferguson și Milutinovic, fiecare cu câte 18 puncte. Meciul trebuia să se joace la București, dar pentru că Sala Dinamo e ocupată cu montarea suprafeței de handbal, s-a făcut o rocadă.

Dragan Petricevic spune că jucătorii trebuie să fie mai modești. ”Cred că trebuie să mai văd o dată acest meci, toate fazele și aspectele, ca să pot să pun mai mult. Ca o certitudine, pot să spun un lucru: victorie meritată a echipei din București. Felicitări. Este mare păcat că de fiecare dată reușim să ne deconcentrăm printr-o serie de contacte mai mult sau mai puțin permise și efectiv, în loc să ne concentrăm la ceea ce avem de făcut, începem să etalăm orgolii personale în teren. Lucru care nu ar trebui să caracterizeze o echipă ce vrea să câștige acasă. Una peste alta, pentru noi meciul a fost unul frumos. Pentru noi, mai ales în repriza a treia și a patra, unde am revenit. Am avut și șansa victoriei. E suficientă presiune că vrem să câștigăm fiecare meci. În top 6 fiecare meci va fi disputat. Nu ne rămâne decât să ne pregătim în continuare. Când jucătorii echipei adverse au unele contacte mai mult sau mai puțin permise, jucătorii noștri în loc să înțeleagă că face parte din joc și este un lucru normal, încep să creadă că sunt mai buni sau mai importanți decât sunt. Este un sport de echipă, iar echipa noastră e alcătuită din jucători de valoare normală. Niciunul dintre jucători noștri nu sunt vârfuri în campionatul intern. Dacă după unele meciuri bune ajung să creadă că nimeni n-are voie să îi țină sau împingă, se pierde din concentrare și din lucrurile prestabilite. Dacă am avut un joc slab ce a dus Dinamo la diferența de 16 puncte, la un moment dat am etalat un joc bun care ne-a dus la +3, adică un plus de 19 puncte. Putem să vorbim despre două reprize diferite. Dar pentru a învinge e nevoie să coborâm un pic din nori, să atingem pământul nu doar cu picioarele, ci și cu fundul și să înțelegem că dacă așa vom continuat, nu vom avea rezultatul pe care îl dorim. Eu cred că putem atinge un loc mai mult decât cel pe care îl avem acum. Dar e nevoie de mai multă disciplină în joc, fără să spun că am o echipă indisciplinată, ci pur și simplu formată din jucători care pierd simțul modestiei pe teren. Este foarte ușor pentru jucători. Pleacă acasă, iau statistica, primesc filmarea și încep să taie fazele cele mai bune ca să pregătească highlight-uri pentru sezonul viitor. Antrenorul trebuie mereu să vină în față, să dea explicații și să fie criticat. Avem nevoie de acea modesti din sferturile 3 și 4, care ne-a lipsit foarte mult în sfertul 2. Nu ratarea lui Mirkovic de sub panou a decis meciul, ci faptul că a trebuit să alergăm după -16 puncte”, a precizat antrenorul Timișoarei.

Tudor Costescu a precizat că avantajul mare luat de echipa sa a cântărit decisiv la final. ”Se pare că anul acesta aveam un match-up potrivit cu echipa din Timișoara, pentru că avem a treia victorie, iată. Deși o victorie destul de greu obținută. Până la urmă e normal. Timișoara în prima parte a campionatului a fost o echipă redutabilă acasă și nu ne așteptam să fie un meci ușor. Mă bucur că până la final am reușit să controlăm jocul, deși am pierdut un avantaj destul de mare de cred că 16 puncte în sfertul trei și am avut o lungă perioadă de lipsă de inspirație și intensitate, permițându-le să vină aproape. E meritul lor până la urmă, au avut un ritm bun în acea perioadă și chiar au preluat conducerea. Dar până la final am reușit să gestionăm bine scorul și timpul. A fost important că am reușit să facem două stopuri, să ne apărăm în așa fel încât să nu primim coșuri și au venit punctele ulterior în atac. Ei au alergat mult după noi și până la urmă, acest lucru s-a simțit. Au avut și momentul de cădere pe care l-am avut noi la un moment dat în sfertul trie ți probabil și asta a fost importantă. Noi suntem într-o situație neplăcută din cauza accidentărilor, ne lipsesc doi jucători de perimetru și suntem nevoiți să improvizăm”, a spus antrenorul lui Dinamo.

SCM Timișoara va juca din nou, tot acasă, duminică de la ora 18 cu CSU Sibiu.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.