Joma - JSport.roJSport.ro

Alb-violeții de la SCM Timișoara au început Top 6 cu un meci pierdut acasă cu CSM Oradea, la scorul de 83-61. În mare parte, bihorenii nu au avut emoții în joc, ceea ce demonstrează încă o dată că echipele din vârful campionatului de baschet masculin sunt la o distanță considerabilă de nivel față de următoarele clasate.

Primul sfert a fost singurul moment când jocul a fost mai echilibrat. Oradea s-a distanțat chiar și în primul parțial, dar Timișoara a recuperat pentru 21-23 după primele zece minute. Bogdan Popa a egalat la 23, după care adversarul s-a desprins tot mai ușor. A fost 29040 la pauza mare, 41-65 după trei sferturi și un final în care mai ales Amaury Gorgemans, Sherwood Brown și Troy Franklin au fost serios ”avariați”. Brown s-a ales cu un dinte rupt, în ciuda faptului că a jucat și cu gutieră de protecție.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Komatina a fost cel mai bun marcator al Timișoarei, cu 19 puncte, urmat de Popa, cu 11 puncte, Pesakovic și Franklin, fiecare cu 8 puncte, Dragoste, cu 6, Lazar, cu 4, Brown, cu 3 și Coconea, cu 2 puncte. Baciu și Zekovic au fost cei mai buni marcatori ai echipei lui Cristian Achim, cu 15, respectiv 14 puncte.

Dragan Petricevic a explicat cum și-a rupt Brown dintele. ”Aspectele pozitive sunt jocul echipei în primele 18 minute, iar cele negative, dincolo de diferența de scor, situația accidentărilor din acest meci. La un moment dat a fost chiar dramatic și sperăm să nu fie de luni mai departe. Pe rând au părăsit terenul Gorgemans, Franklin, și Brown, împreună cu Mirkovic, care nici nu este în lot. Cred că e un roster mult prea slab încât să pună probleme Oradiei. Una peste alta, înfrângere cu Oradea la 20 de puncte nu e lucru dramatic pentru mine. Există echipe și mai grele care au pierdut la 20 de puncte acasă cu Oradea sau au avut -20 în timpul meciului. Nu e o dramă, nici măcar un motiv foarte mare de îngrijorare. (n.r. întrebat despre forma lui Brown) Nu cred că se poate numi o problemă. Într-un sezon, jucători au evoluții mai bune sau mai puține bune, se întâmplă și în Euroligă, cu jucători cu palmares și valoare individuală mult peste Brown au perioadă de o lună sau două când joacă mai slab. Brown a avut acest ghinion, s-a accidentat destul de grav în meciul cu Oradea, astăzi iar a ieșit. A avut câteva aruncări deschise pe care nu a reușit să le fructifice. Este o formă a zilei. Faptul că a avut această aruncare deschisă, datorită colegilor și pentru că el a fost unde trebuie, arată că este în joc. Îmi doresc să revină cât mai repede după această situație neplăcută cu dintele din față. Pentru că și asta necesită câteva zile. El nu are nicio carie, dar a ieșit pentru că un dinte i-a fost scos. Avea dintele pus așa ca Bugs Bunny, doar de formă, atârna. Am vrut să-l reintroduc pe teren pentru meciul ce urmează și să-i arăt că există și accidentări mai dure. Broussard, care s-a ciocnit cu el e plecat la spital să primească un antitetanos pentru că e un pic tăiat”, a declarat Dragan Petricevic.

Cristian achim a apreciat că echipa sa a fost concentrată la meci. ”Mă bucur pentru victorie. Am încercat, și se vede că am și reușit, să avem abordarea potrivită în acest meci, ținând cont că veneam după un meci disputat miercuri în cupele europene, unde am depus un efort foarte mare, fizic și mental. Sincer, mi-a fost foarte teamă că nu o să ne putem concentra în primul rând mental. Și apoi sigur, era aspectul fizic. a lipsit Valeika, un jucător foarte important pentru noi. Zekovic a făcut două faulturi în primele patru minute și, practic a trebuit să rămânem practic în doi oameni mari, Baciuc și Markovic, plus Petrescu evident. Eu mă bucur foarte tare că jucătorii noștri au reușit să se refocuseze la două zile după un meci care însemnat un mare efort psihic și fizic. Sigur că ne-au ajutat accidentările lui Brown, ale lui Gorgemans, Franklin. Cei numiți sunt niște jucători foarte importanți pentru Timișoara și practic ne-a fost și nouă mai ușor”, a punctat Cristian Achim.

SCM Timișoara va juca din nou în 3 februarie, pe terenul Stelei București.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.