Joma - JSport.roJSport.ro

Un nou meci în Top 6, o nouă înfrângere pentru SCM Timișoara, de data aceasta la scorul de 71-61 în fața celor de la CSU Sibiu. În a doua fază a campionatului, bănățenii nu au mai bătut pe nimeni și mai mult ca sigur, vor intra în play-off de pe locul 6, dacă lucrurile nu vor lua o turnură de pare neașteptată în prezent.

Primul sfert a fost destul de echilibrat, cu un început ceva mai bun al oaspeților, iar apoi, o revenire a gazdelor, care au câștigat primul parțial cu 19-17. În al doilea parțial, formația lui Petricevic și-a croit un avantaj de 5 puncte, anihilat de sibieni când au egalat la 27, la coșul marcat de Williams. Ardelenii au intrat cu 35-37 la pauză, pentru ca apoi, tot sfertul al treilea să fie foarte echilibrat, cu ambele echipe alternativ la conducere. Cu 54-52 s-a intrat în decisiv. După o triță a lui Tohătan în minutul 33, care a dus la scorul la 58-65, Timișoara nu a mai putut egala Sibiul.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Sherwood Brown a fost cel mai bun marcator al Timișoarei, cu 24 de puncte, urmat de Franklin, cu 15, Komatina, cu 12, Dragoste, cu 4, Mirkovic, Lazar și Popa, fiecare cu 2 puncte. Cel mai bun marcator al sibienilor a fost Falker, cu 28 de puncte. Capitolul decisiv la care s- tranșat meciul a fost raportul recuperărilor, 48 pentru oaspeți și 30 pentru gazde. Sibiul a avut 20 de recuperări ofensive, față de doar 5 ale Timișoarei.

După meci, Petricevic nu se mai putea opri din vorbit și a precizat că e mai dureroasă înfrângerea cu Dinamo, iar în rest, celelalte sunt normale în contextul valoric al echipei timișorene. ”Aș dori să evidențiez faptul că meciul acesta am jucat mai bine decât meciul precedent. Devine simptomatic, în meciurile cu echipele care valoric sunt peste noi, în afară de Oradea, mereu jucăm destul de strâns. Cred că e mai bine să jucăm așa cu echipele pe care avem mai mari șanse să le învingem. Nu ar fi stricat să jucăm cu Dinamo cum am jucat astăzi 35 de minute. Dar în sport nu există trecut, așa că acest lucru contează mai puțin. Contează faptul că Sibiul, ca în fiecare meci, ne-a dominat la recuperări. S-a văzut diferența la potențialul fizic al sibienilor. Și nu vorbesc de contacte nepermise, ci de jocul pur, curat, fizic. Noi nu suntem o echipă atât de mare și cu greu putem să învinge un adversar mai bine cotat decât noi dacă le permite 20 de recuperări ofensive. Nu avem așa o capacitate ofensivă să putem marca atât de multe coșuri încât să putem anula aceste recuperări. Au fost 19 schimbări de lideri în care echipa sibiană a condus cu 5 minute mai mult decât noi. Mergem înainte, continuăm. Știu că nu este o serie de înfrângeri plăcută, dar indiferent um se vede, eu consider că singurul meci pe care nu aveam voie să-l pierdem e cel cu Dinamo de etapa trecută. Astăzi a apărut o nouă achiziție a sibienilor, jucătorul Gordon. Fără să arate ceva senzațional, e complet matur”, a precizat Petricevic, care a punctat și dezavantajele sistemului grupe valorice și apoi top 6 jucat înainte de play-off.

Dan Fleșeriu a punctat și el importanța jocului fizic tare și a recuperărilor în obținerea victoriei. ”Un meci intens după cum s-a văzut, definit de două apărări destul de bune, pentru ambele echipe. Noi am avut o mulțime de aruncări deschise, pe care nu am reușit să le marcăm și doar datorită apărării am reușit să stăm în meci până la final. Când băieții de la Timișoara au cedat, în sfârșit. Ne-au trebuit 35 de minute să-i facem să cedeze. O echipă bună, cu viteză mare, foarte, foarte greu de apărat. faptul că dau aproape în fiecare meci peste 80 de puncte dovedește lucrul acesta. Nu neapărat pe asta am mizat (n.r. să obosească adversarul). Am încercat să ne facem jocul nostru, să nu ne intereseze așa mult ce face Timișoara. suntem într-o perioadă în care din păcate, nu putem urca în campionat, nici să coborâm nu mai putem decât dacă se întâmplă o nenorocire. Ne interesează mai mult ce putem face noi și mai puțin ce fac adversarii în momentul de față. Dar mă bucură atitudinea jucătorilor mei care a fost total diferită față de ultimul emci de la Oradea. Facem multe recuperări și forțăm lucrul acesta. Recuperările sunt foarte importante în momentul în care nu marchezi, mai ales din aruncări deschise. Rotația a fost astăzi importantă, mai importantă decât la ultimul meci de aici”, a declarat antrenorul Sibiului.

SCM Timișoara va juca din nou vineri de la 18, la Oradea, într-un meci televizat.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.