Joma - JSport.roJSport.ro

Echipa de baschet de la SCM Timișoara continuă transferurile cu jucători români tineri, dar și cu prelungirea unor angajament. Sub comanda lui Miodrag Perisic vor evolua tinerii Dragoș Diculescu și Alexandru Coconea, ambii jucători U23, dar și Milos Komatina.

Dragoș Diculescu este liderul echipei național U20 și împlinește luna aceasta 19 ani. Măsoară 1,93 metri, evoluează ca extremă și sezonul trecut a jucat pentru Steaua. La Europeanul U20 a avut medii de 12.4 puncte, 6.3 recuperări, si 3.9 pase decisive/meci, cu un record de 26 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive, în jocul cu Suedia. ”Sunt bucuros să fac parte din acest proiect. Timișoara este echipa care mă poate ajuta să deschid oportunități pentru cariera mea. Vin cu brațele deschise și pregătit să ne îndeplinim obiectivele. Știu că echipa este în reconstrucție și mai știu că mereu a reușit să facă surprize. Europeanul de tineret m-a ajutat să prind încredere și mă ajută ca un punct de pornire al carierei mele. Am realizat la ce nivel sunt la acest moment, unde și cât mai am de lucrat”, a declarat Diculescu. 

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Alexandru Coconea a făcut parte din echipa ideală a echipei turneului final al Campionatului U20, unde a luat locul 2 cu Știința București. Măsoară 1,98, evoluează pe postul 4 și are 19 ani. Este tot jucător al Stelei, dar era împrumutat. La turneul final U20, Alex a fost al doilea în ierarhia generală a recuperatorilor – 14.67/meci – treilea în ierarhia marcatorilor – 18.00 puncte/meci – și s-a clasat în Top 10 și la capitolul pase decisive, 2.00/meci. ”Sunt încântat că am semnat cu Timișoara. Un oraș și o echipă cu o istorie plină de performanțe, de unde vin o serie de sportivi valoroși. O echipă care mereu a tins numai spre performanță și sper să pun și eu umărul ca în acest sezon să facem o figură cât mai frumoasă”, a declarat jucătorul. 

Clubil a anunțat și prelungirea contractului lui Milos Komatina, care împlinește la toamnă 34 de ani. Muntengreanul de pe postul 4 rămâne la Timișoara, la fel ca Octavian Popa-Calotă. Au plecat Mladen Jeremic și Tudor Gheorghe, ambii la Pitești, dar și Lucas Tohătan, la Sibiu. Alb-violeții i-au mai transferat pe americanii Brandon Randolph, Sherwood Brown și Vladan Vukosavljevic.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.