Joma - JSport.roJSport.ro

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara traversează o perioadă bună, cu rezultate, dar și cu probleme financiare rezolvate. Managerul secției de baschet Ilie Trițoiu spune că nu mai sunt datorii și se vor găsi soluții și pentru a stinge litigiul cu foștii jucători. De asemenea, conducătorul spune că sunt bani pentru a organiza Turneul Final Four al Cupei României.

Primăria a stins datoriile salariale la secția de baschet, și Trioțiu spune că asta a dus și al rezultatele bune din ultima vreme. ”Din data de 14 ianuarie, secția de baschet este cu salariile la zi. Din acel moment au început rezultatele noastre bune. Suntem foarte mulțumiți de evoluția noastră, exceptând meciul de la Craiova, care nu prea conta. Suntem pe un trend ascendent, sper să confirmăm asta și duminică. Suntem foarte mulțumiți de băieți, de atmosferă, de antrenor. Facem un apel la publice, pentru că meciul de duminică poate fi un moment important pentru viitorul echipei”, a precizat managerul secției de baschet.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Foștii jucători Derrick Low, Nenad Milosevic, Kyle Shiloh și Hristo Nikolov, neplătiți din 2015, vor mai avea puțin de așteptat până își vor primi banii. Clubul SCM Timișoara a pierdut primul proces de teritoriul României, care recunoaște decizia Tribunalului Arbitral Baschetbalistic, că noul club este continuatorul celui vechi. Trițoiu spune însă că SCM va face Recurs și are termen până la data de 20 februarie. ”Facem eforturi, nu vom lăsa lucrurile la nesfârșit așa, dar trebuie să mergem pe calea legală cu procesele. În această perioadă suntem în discuții cu foarte mulți oameni, într-un fel sau altul să stingem această datorie”, a precizat Trițoiu, despre suma de 150.000 de euro.

Clubul vrea să organizeze și Turneul Final Four al Cupei României, în perioada 17-18 aprilie, turneu care fi urmat și de All-Star Game. Costurile turneului se ridică la 10.000 de euro, dar se va licita, astfel încât Trițoiu estimează că ar fi vorba de 40-50.000 de euro. ”Vrem să luăm Final Four-ul la Timișoara și de data aceasta chiar nu glumim. În trecut era Final eight și erau mai multe echipe în sală, care nu vroiau să renunțe la pozițiile de antrenament. Avem promisiuni de la consiliul județean că ne susțin cu organizarea, plus că sunt și sponsori axați pe Cupa României”, a mai spus Trițoiu.

Până atunci, echipa joacă însă cu U BT Cluj-Napoca, duminică, iar jucătorii sunt optimiști. ”Ne-am pregătit pentru un joc bun. Clujul a fost campioană în trecut, e cea mai bună  echipă alături de Oradea și Sibiu. Avem o șansă bună, am jucat două meciuri bune cu ei în sezonul regulat”, a precizat Milos Komatina. ”Echipa joacă bine, eu mă simt bine, antrenorul are încredere în mine, îmi dă mai multe mingi. Ne antrenăm mai relaxați acum”, a punctat Nikola Pesakovic.

Meciul cu U BT Cluj Napoca e duminică de la ora 20 și va fi și televizat.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.