Joma - JSport.roJSport.ro

Echipa de baschet SCM Timișoara a primit dreptul de a participa în ediția viitoare a Ligii Național de Baschet masculin, mai precis, în prima grupă valorică. Toată datoria de 150.000 de euro către patru foști jucători nu a fost achitată, dar FIBA a ridicat pe moment sancțiunile.

Federația Română de Baschet doar punea în aplicare ce decidea FIBA. Forul internațional a dat undă verde pentru ca echipa să poată fi înscris în LNBM. ”Am primit acceptul să participăm în competiție, ni s-a ridicat și interdicția de transferuri. Vom participa la tragerea la sorți a programului campionatului și Cupei României din data de 29 iulie”, ne-a declarat managerul secției de baschet, Ilie Trițoiu. Clubul fusese amendat și avea interdicție la transferuri internaționale deoarece nu plătise salariile restante către Derrick Low, Kyle Shillow, Nenad Milosevic și Hristo Nikolov, jucători care au activat la vechiul club în toamna lui 2015.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Deocamdată, reprezentantul legal al jucătorilor spune că ar mai fi de plătit 77.000 de euro. Sabin Gherdan confirmă că echipa va participa în campionat, dar spune că va continua acțiunea juridică împotriva Trezoreriei Timișoara. ”FIBA le-a ridicat momentan sancțiunile, dar trebuie să plătească până la 15 septembrie. Eu voi continua acțiunea împotriva Trezoreriei, pentru că nu au pus în aplicare decizia de executare”, spune Gherdan. Banii sunt momentan la executorul Florin Teregovan și vor ajunge la jucători când va fi achitată suma integrală.

Informațiile sunt că clubul va stinge datoria în perioada următoare. Dintre jucătorii din sezonul trecut de la echipa bănățeană, Cătălin Baciu a semnat cu CSM Oradea, iar Dragoș Diculescu, cu SCM U Craiova.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.