BC SCM Timișoara a pierdut la scorul de 81-74 partida cu BCM U FC Argeș Pitești, formație care a învins-o și în turul de campionat. Per ansamblu, elevii lui Hristu Șapera au controlat mai bine jocul,  mai ales că la timișoreni, Jeremic a jucat cu probleme la degetul de la picior, iar Komatina a avut un virus stomacal care l-a ținut sâmbătă cu perfuzii.

Gazdele au început cu Tohătan, Popa-Calotă, Burdgess, Komatina și Drăgușin, iar jocul timișorenilor a mers bine în debutul meciului. La jumătatea sfertului, formația bănățeană a avut 12-5, dar piteștenii au reușit să revină și să termine primele zece minute cu 18-18, după o egalare a lui Titus Nicoară. Agafonov i-a dus ep oaspeți la conducere, cu 21-18, dar după minute de joc, Diaz a readus gazdele în avans, la 24-23. Totuși, bucuria alb-violeților nu a durat foarte mult, pentru ca Piteștiul a egalat prin Kostoski și a intrat la pauzp cu 33-38 pe tabelă.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

În sfertul al treilea, piteștenii au condus tot timpul, și au crescut avantajul și la 11 puncte. În decisiv s-a intrat cu 46-54, dar istoria meciului nu era nici pe departe scrisă. Timișoara a găsit resurse să reivnă pe final, după punctele marcate de Popa-Calotă, Diazși Burdgess, moment în care pe ultima secundă de atac, Jeremic a dat coșul de 69-66, în minutul 37 al meciului. Cele două echipe au fost ulterior alternativ la conducere, iar în ultimul minut, argeșenii l-au pierdut pe Russell, pentru al cincilea fault. Nu a contat însă, deoarece oaspeții au jucat mai bine ultimele faze.

Jeremic și Popa-Calotă au dat fiecare câte 17 puncte și au fost cei mai buni marcatori ai bănățenilor. Au mai înscris: Diaz, 15 puncte, Komatina, 13 puncte, Burdgess, 8 puncte, Drăgușin și Tohătan, fiecare câte 2 puncte. La Pitești, Agafonov a fost într-o zi de mare formă și a marcat 29 de puncte.

Tudor Costescu a vorbit de problemele lui Jeremic și Komatina și a spus că se ia în calcul și aducerea celui de a-l șaselea străin, chiar dacă nu săptămâna viitoare neapărat. ”Felicit adversarii, au câștigat meritat. Noi, din păcate, nu am mai reușit să ne depășim condiția. Am arătat așa cum suntem, o echipă în momentul acesta în suferință. Vreau să felicit băieți pentru nivelul de efort depus și pentru încercările continue de a reveni în joc și de a ne ține aproape de adversar. Ne-au dominat în spațiul de trei secunde, au avut cel mai bun marcator un jucător care a jucat cu spatele la coș, mă rog,  a aruncat și de 3 puncte. Dar în general nu ne așteptam să se întâmple acest lucru sub coșul nostru. Cred că acolo au fost momente importante ale jocului. Fizic avem probleme de sănătate. Jeremijc era incert cu jumătate de oră înainte de meci. Komatina aseară a fost pe perfuzii. Nouă orice piesă ne lipsește din angrenaj, chiar dacă e al 80%, se vede. Cu toate acestea vreau să-i felicit pe toți pentru efortul depus astăzi. La Jeremic accidentarea durează de aproape o lună. E o zonă sensiiblă, care pune probleme oricărui om, nu doar unui sportiv.El a încercat să facă tot ce a putut astăzi, dar, din păcate, în seara aceasta nu am reușit să ne depășim”,a declarat Costescu.

Hristu Șapera a punctat că a transmis echipei încredere după jocul pierdut la un punct cu Clujul. ”Cred că a fost un meci cu o intensitate foarte bună. Mai ales că venea după un alt meci foarte dificil pe care noi l-am avut acum două zile. Sincer, sunt foarte mândru de cum au jucat jucătorii mei, le-am spus-o și după meciul de la Cluj. O spun și acum. Și-au păstrat calmul, și-au păstrat spriitul de ehcipă, indiferent ce situații am întâlnit în momentele bune de joc, și în cele mai puțin bune. Sincer, cred că am făcut cel mai bun baschet al nostru. Am încercat să transmit încredere băieților după înfrângerea dureroasă cu Clujul și cred că astăzi nu există discuție cine a meritat să câștige și faptul că noi am fost mai buni. Merită felicitări jucătorii noștri, am practicat un baschet foarte bun. Am avut 28 de pase decisive și doar 16 posesii pierdute. Acest lucru spune multe pentru cine înțelege baschet. Noi astăzi am jucat un baschet foarte bun, practicăm un baschet din ce în ce mai bun și speră să continuăm în acest sens. Jeremic este foarte important pentru Timișoara. A jucat, a dat niște coșuri importante, chiar și pe final, i-a adus înapoi în joc. Orice echipă cu probleme medicale, mai ales cu cinci jucători străini, va întâmpina dificultăți. Noi am făcut o treabă bună în a ne apăra cu Timișoara și a rezista apărării agresive a lor când au revenit în joc”, a precizat antrenorul argeșenilor.

BC SCM Timișoara are următorul meci sâmbăta viitoare de la ora 20, la CSU Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.