Joma - JSport.roJSport.ro

”Și a mai trecut un an și tu ești tot ce am”, spune refrenul unei piese de Lidia Buble. Cam așa e și situația din infrastructura sportivă, una în care în 2018 cuvântul de ordine a fost pur și simplu: gargară. Nu s-a discutat decât despre dărâmarea Stadionului ”Dan Păltinișanu”, nu s-a mișcat niciun deget după ce UPT se bătea cu cărămida în piept că reabilitează Stadionul Știința, iar sala polivalentă arata la fel ca anul trecut. În schimb, pe hârtie, suntem campioni.

Bătrânul ”Dan Păltinișanu” își mai închide an de an câteva sectoare, pentru ca valul de pământ pe care s-a ridicat arena, cu munca voluntară a timișorenilor, a început să se lase, iar gradenele de beton să se crape. Fără stadion, însă Timișoara nu poate avea meciuri de prima ligă. De altfel, și acum ar fi greu, deoarece instalația de încălzire a gazonului nu e cuplata la rețeaua de curent. Însă la început de an, președintele CJT, Călin Dobra, a spus că vrea să dărâme stadionul cât mai repede. Pe acest subiect s-a făcut și o ceartă ridicolă, cu pesedistul, Nicolae Robu și Cristian Brâncovan, ceartă cu pretenții de dezbatere, rămasă fără nicio concluzie.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

De altfel, pe măsură ce timpul trece, Dobra spune că stadionul trebuie demolat cât mai repede. Cu siguranță nu până la începutul verii, deoarece în perioada 31 mai – 2 iunie, pe arena alb-violetă va avea loc festivalul de muzică Diskoteka. De altfel, deja lucrurile merg încet, dar sigur în direcția aceasta. CJT a dărâmat la cererea primăriei sala de conferințe și de fitness. Cât despre ce se va construi în loc, e clar că CNI nu începe niciun proiect până la EURO 2020. Un detaliu de care celor de la CJT nu prea pare să le pese. De altfel, Dobra a spus că se va analiza soluția optimă, întrebat despre varianta reconstruirii pe bucăți, metodă aplicată cu succes în Germania, dar ulterior a vorbit doar despre demolări.

La finalul lui 2017, Universitatea Politehnica Timișoara se lauda într-o conferință de presă că va reabilita Stadionul Știința. În 2018, nu au deranjat însă niciun fir de iarbă, dar au avut grijă să se laude, prin propria televiziune, că vor construi o bază sportivă la Ghiroda. Culmea ironiei, singurele reabilitări s-au făcut la Stadionul Electrica. Pentru ultima clasată din Liga a II-a, ACS Poli. De către Societatea de Transport Public Timișoara, care a fost chemată și în instanță, deoarece nu plătise facturi importante pentru furnizori și a fost cât pe ce să intre „un pic” în insolvență.

Și dacă tot vorbim de UPT, în toamna lui 2010, s-a apucat de o sală la care între timp s-a asociat și primăria și la care în 2018 nu s-a bătut măcar un cui. Polivalenta de pe strada Diaconu Coressi a fost blocată de procese. Până la urmă, vechea firmă a pierdut procesele, iar acum, e cale liberă pentru un nou contract, cu o firmă care să termine sala. Mai rămâne de montat cortina de sticla, video-boxul, dar și de lucrat la finisaje. În octombrie 2019, ar fi nouă ani de la începerea proiectului.

Altfel, primarul continuă să spună că o sală mare, de 16.000 de locuri, va fi ridicată de CNI lângă Stadionul ”Dan Păltinișanu”. CJT vrea însă să o facă la Giroc. Așadar, greu de crezut că se va turna o fundație în 2019. În schimb, Robu l-a ”cucerit” pe Vivi Răchită cu promisiunea unui stadion de 12.000 de locuri. În Calea Buziașului. Nici nu mai contează că acolo tot Robu a promis un stadion de 5000 de locuri pentru rugby.

foto: Constantin Duma, Agerpres

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.