Joma - JSport.roJSport.ro

”Leii” de la BC SCM Timișoara au pierdut șansa de a juca finala Cupei României după ce au pierdut la scorul de 77-75 cu U BT Cluj Napoca. Timișorenii, storși de puteri după meciul din sferturi cu Sibiul, au luptat și au reulit să fie aproape de ardeleni, dar au cedat după un final în care Drăgușin și Diaz au fost descalificați pentru cinci faulturi. 

Tudor Costescu a abordat meciul în aceeași formulă din partda cu Sibiul, cu Mijajlovic, Popa-Calotă, Jeremic, Komatina și Drăgușin. Primul sfert a decurs foarte echilibrat,cu Timișoarala conducere, iar apoi cu un ușor avans pentru Cluj. După primele zece minute, tabela indica 15-14. Cele două formații au fost la conducere alternativ, din nou, fără ca vreuna să se poată desprinde decisiv. La pauză s-a intrat cu 36-36, după ce Kromah a înscris cele două libere primite la final de repriză.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În ciuda faptului că bănățenii au jucat 55 de minute în sferturi, totuși Clujul nu s-a putut desprinde prea tare nici în sfertul trei, cu excepția momentului de 43-50, la o triță marcată de Lapornik. Jeremic a jucat foarte bine și a a marcat puncte care i-au ajutat pe bănățeni să termine sfertul trei cu scorul de 57-56. Tot sub semnul echilibrului a debutat și sfertul patru, după care U BT s-a dus la 64-69. Finalul a fost unul incandescent, după ce Komatina a ajutat echipa să se apropie la 74-75. De acolo, au fost faulturi și libere, iar Clujul s-a calificat mai departe.

Cel mai bun marcator al timișorenilor a fost Diaz, cu 16 puncte, urmat de Jeremic, cu 15. au mai înscris: Komatina, 14, Popa-Calotă, 11, Drăgușin, 9, Burdgess, 6 puncte, Mijajlovic și Păun, câte 2. Lapornik și Rasic au fost cei mai buni marcatori ai clujenilor, cu 18, respectiv 14 puncte.

Finala va fi între Oradea și Cluj marți, de la ora 19. Miercuri, de la aceeași oră, Diaz și Jeremic vor juca în Echipa nordului la All-Star Game.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. Felicitari!
    Respect pentru efort si spiritul de lupta.
    Au mai fost cateva… dezarbitraje…, dar asa e in baschet.
    Lupta in campionat va fi acerba. La lupta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.