Joma - JSport.roJSport.ro

România a început cu dreptul campania de calificare la Eurobasket Women 2021, cu o victorie la scorul de 70-55 cu Danemarca. Timișorenii au venit în număr destul de mare să le susțină pe Acvile, însă meciul a început cu o întârziere de un sfert de oră, din cauza unor probleme cu tabela. Pentru incident, federația primește o amendă de 500 de euro de la FIBA. 

Concret, instalația electronică a Sălii ”Constantin Jude” a fost suprasolicitată, iar asta a afectat tabelele de scor. Până la urmă, meciul s-a putut juca. România a început tare din primul sfert, adjudecat de gazde la scorul de 26-14. La pauza mare s-a intrat cu 39-39, iar în mare parte, danezele nu au putut pune probleme în repriza a doua încât să dea emoția răsturnării scorului. Ashley Walker, jucătoare naturalizată, a fost cea mai bună marcatoare a României, cu 16 puncte. În teren au fost și două timișorence. Titulara Annemarie Godri-Părău a dat 11 puncte, iar Adina Stoiedin, 4. Secundul naționalei, Miruna Crâsnic, este tot timișoreancă. Maria Jespersen a fost cea mai bună marcatoare a Danemarcei, cu 18 puncte.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Pentru selecționerul Ayhan Avci, a fost meciul de debut pe banca Acvilelor. ”A fost un meci greu, mai ales că pentru mine a fost primul meci oficial cu fetele. În prima repriză nu am jucat rău, dar în a doua, am făcut multe greșeli. Am avut norocul să începem calificările acasă. Și ele au o echipă bună, interesantă, toate jucătoarele pot înscrie. E o victorie importantă pentru noi. Acum știm la ce trebuie să muncim mai mult la antrenamentele de mâine și poimâine. O victorie rămâne o victorie, mai ales obținută în primul meci. Noi am schimbat echipa, iar relațiile de joc au avut puțin de suferit. Dar va fi mai bine. Cehia e o echipă puternică. Sunt o forță a baschetului feminin. Dar nimic nu e imposibil. Mergem acolo să câștigăm, dar trebuie să ne corectăm greșelile. Acesta trebuie să fie prioritatea”, a declarat selecționerul României.

Annemarie Părău a fost impresionată de primirea din orașul natal. ”Acasă e extraordinar. Sunt foarte bucuroasă că au venit mulți susținători ai baschetului și au fost alături de noi. Ne-au împins de la spate. Nu a fost un meci ușor, dar am jucat foarte bine, ne-am apărat bine și asta contează: am câștigat. Eu mă mulțumesc și cu +15. Clar să putea mai mult, dar să sperăm că în meciul următor va fi mai bine. Îmi doresc foarte mult să ne calificăm. Cred că toată echipa ne dorim. Mai e nevoie de muncă, sunt foarte multe jucătoare noi, sunt foarte multe jucătoare tinere și începem să ne cunoaștem mai bine. Clar va fi un meci foarte puternic în Cehia. Sper să câștigăm. Astăzi cred că în apărare s-a făcut diferența. Mai avem de muncit clar, și în apărare, și în atac. Pentru mine e important să ne calificăm. Mi-aș dori să ne calificăm de pe locul întâi, dar importantă e calificarea”, a precizat timișoreanca.

Duminică, România va juca al doilea meci al grupei, în deplasare în Cehia.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.