Joma - JSport.roJSport.ro

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru anul 2021, iar echipa națională feminină de baschet 3X3 a României rămâne calificată și în aceste condiții. O componentă de bază este și Ancuța Stoenescu, care va fi prezentă, mai mult ca sigur, în Japonia. Anul viitor, timișoreanca va avea 41 de ani, dar acest lucru nu o sperie. Până atunci, Stoenescu stă și ea, la fel ca noi toți, mai mult pe acasă, și își ”omoară” timpul urmărind seriale.

Stoenescu are 12 titluri de campioană doar în România, și din 2018m este cea mai titrată baschetbalistă a României din istorie. Primul aur a venit la 17 ani, cu ICIM, cu care a luat patru titluri. Au urmat alte trei cu Livas Târgoviște, iar din 2013 până în 2018, alte cinci, două cu CSM Târgoviște și trei cu Sepsi Sfântu Gheorghe. De asemenea, are două titluri în Cipru, cu AEL Lymassol. Acum, joacă tot al Târgoviște, iar în pauza forțată, se uită la trei seriale, Toy Boy, Queer Eye și Love is Blind. ”Nu mă mai pot opri”, ne-a mărturisit Ancuța Stoenescu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Sportiva a primit cu calm vestea amânării Jocuriloe Olimpice de la Tokyo pentru anul viitor. ”Având în vedere ca este o problemă la nivel mondial, iar sănătatea și siguranța oamenilor este pusă în pericol, cred că este cea mai înțeleaptă decizie amânarea Jocurilor Olimpice. Așadar și noi am luat-o ca atare…. Sănătatea este pe primul loc. Cu siguranță că odată cu amânarea Jocurilor Olimpice și programul nostru de pregătire se va schimba însă ne vom adapta noilor cerințe”, spune baschetbalista.

Baschetul 3X3 este un sport nou, în care diferențele de valoare dintre țări nu se mai simt așa mult ca în baschetul clasic. România poate spera la o medalie la Tokyo, care ar fi veni ca o încununare a carierei pentru Ancuța Stoenescu. Mental, așteptarea nu o sperie pe bănățeancă. ”Este o situație delicată la nivel mondial și cu siguranță toată această situație mă va face mai puternică și mai înțelegătoare (cum de altfel cred ca va fi cu noi toți). Omul a fost creat sa se adapteze la orice situație, la fel și eu”, consideră jucătoarea.

La Tokyo, Stoenescu va avea 41 de ani. Deoarece acum la 40 de ani joacă la nivel înalt, nici partea legată de forma sportivă nu o face neîncrezătoare pe Ancuța. ”Din punct de vedere fizic nu va fi nicio problemă atâta timp cât ești sănătos. Am jucat de la egal la egal cu toate echipele deja calificate la Jocurile Olimpice, cunosc nivelul. România se afla la Jocurile Olimpice datorită faptului că am arătat valoare și spirit de competiție indiferent de greutățile care ne-au ieșit în cale”, consideră cea mai titrată baschetbalistă din România.

Liga Națională de Baschet Feminin s-a întrerupt chiar înainte de play-off. CSM Târgoviște era pe locul 4 după faza a doua a campionatului și urma să joace cu Brașovul pentru un loc în semifinale. Stoenescu ar dori să se termine competiția pe teren. ”Din punctul meu de vedere ar trebui să mai așteptăm puțin (sunt țări cu situații mult mai grave decât România și încă nu au luat o decizie de terminare a campionatului). Mi-aș dori să se termine pe teren campionatul, deși înțeleg că este o situație dificilă”, a conchis Stoenescu.

Ancuța Stoenescu mai are contract cu CSM Târgoviște până în luna mai. Deocamdată, nu știe ce va face în viitorul sezon de baschet 5X5.

foto: baschet.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.