Joma - JSport.roJSport.ro

Chiar dacă Timișoara nu mai are echipă de senioare de baschet feminin de un an de zile, jucătoarele din orașul de pe Bega continuă să joace la cel mai înalt nivel. La 39 de ani, Ancuța Stoenescu se pregătește pentru Campionatul Mondial de baschet 3X3. Cu 22 de ani mai mică, Rebecca Lipovan participă și ea la Mondialul U18, deja în desfășurare.

Veterana Ancuța Stoenescu este o adevărată legendă a baschetului feminin. Sezonul trecut, timișoreanca a devenit cea mai titrată jucătoare din istoria baschetului feminin românesc, după ce a câștigat titlul de campioană națională cu numărul 12 din carieră. Anul acesta, nu a fost fost cazul, deoarece CSM Târgoviște, unde a fost legitimată bănățeanca, nu a avut un parcurs foarte bun, dar Ancuța continuă să performeze în baschetul 3X3.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Dacă de la naționala de baschet cinci la cinci s-a retras, timișoeanca e în pregătire pentru Campionatul Mondial de 3X3 care va avea loc la Amsterdam. Din lot mai fac parte Gabriela Mărginean, Elisabeth Pavel, Ana Ferariu, Gabriela Irimia, Sonia Ursu, Andreea Lazăr și Alexandra Uiuiu. Competiția din Olanda va avea loc în perioada 18-23 iunie. Lotul final nu este încă stabilit.

O altă timișoreancă face parte din naționala U18 de 3X3. Este vorba despre Rebecca Lipovan, de la clubul timișorean New Generation. Bănățeanca face parte din naționala unde mai sunt convocate Ștefania Cătinean, Adina Ciciovan și Teodora Dumitru. Mondialul de junioare de 3X3 are loc la Ulan-Bator, în Mongolia.

foto: totalbaschet.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.