Joma - JSport.roJSport.ro

SCM Timișoara a permis jucătorilor săi să plece acasă de o săptămână, dar nu în orice condiții. Permisiune au primit cei care puteau face un drum lesne cu autoturismul până în orașele și țările lor, iar în aceste condiții, trei străini se află și acum în Timișoara, dar se descurcă fără probleme.

Cei rămași în Timișoara sunt belgianul Amaury Gorgemans, dar și americanii Troy Franklin și Sherwood Brown. S-au întors acasă străinii Nikola Pesakovic, Milos Komatina și Adam Mirkovic. ”Au mai rămas cei trei, dar le este bine, au de unde să comande mâncare, nu au nicio problema. Doar belgianul este cu familia. Noi le-am dat drumul doar celor care puteau ajunge acasă cu mașina, și se pot întoarce astfel și înapoi. Și românii au plecat în orașele lor. Noi nu le puteam drumul și celorlalți, pentru că oficial, nu s-a stabilit că nu se mai reia competiția. Apoi, nu știm exact procedura din țările lor, stau în carantină, nu stau în carantină. În China am văzut că se reiau competițiile, iar sportivii care nu se întorc riscă suspendări”, ne-a declarat antrenorul Dragan Petricevic, devenit și manager al secției de baschet.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Altfel, toți jucătorii, și cei rămași în Timișoara, și cei întorși la casele lor, au primit program de pregătire fizică, dar și unul tactic. ”Noi încercăm să-i ținem în priză. Au primit toți un program de la preparatorul fizic. Troy Franklin mi-a trimis chiar ieri o filmare, cum face abdomene și alte exerciții. Le-am dat și să se uite la meciuri, să analizeze, să nu stea doar pe Netflix. Ținem legătura cu ei, îi pun și să deseneze scheme, ca să-i ținem conectați și mental”, a explicat tehnicianul. În următoarele săptămâni, majoritatea zborurilor sunt anulate, din sau spre România.

Federația Română de Baschet a suspendat deocamdată competițiile până când va dura starea de urgență. Rămâne de văzut dacă după 16 aprilie, autoritățile vor menține sau nu starea, care este, teoretic, de 30 de zile. ”Eu personal sunt sceptic că se va relua campionatul. Vom vedea”, mai spune Petricevic.

foto: Constantin Duma

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.