Joma - JSport.roJSport.ro

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara sunt în pauză forțată de mai bine de o lună, din cauza pandemiei de coronavirus. Pentru majoritatea dintre ei, perioada e foarte dificilă, deoarece nu prea se pot antrena aruncând mingea la coș. Nikola Pesakovic a fost nevoit să stea izolat 28 de zile în Serbia, după ce a mers în țara natală din România!

Pesakovic a plecat din România în 18 martie și abia azi a terminat regimul de izolare de 28 de zile! ”Am plecat din Timişoara în 18 martie. Guvernul Serbiei a impus ca toţi cei care se întorc acasă din alte ţări europene să stea în auto-izolare timp de 28 de zile. Pentru mine este ultima zi, de la Cacak plec la Rudnik, unde sunt aşteptat de soţia şi de fata mea. Ele au fost acolo în tot acest timp. Şi în Serbia se doreşte limitarea contactelor între oameni, consider la rândul meu că este mai bine să stăm singuri. Ce am făcut în ultimele săptămâni? Am citit cărţi, am vizionat sute de filme, dar m-am şi antrenat. Totuşi, este imposibil să te menţii în formă într-un apartament. Şi este greu să stai singur într-un apartament, totul devine plictisitor după 28 de zile de carantină. Am aşteptat să se termine această perioadă şi să-mi revăd familia. Sunt în contact cu colegii mei şi cu antrenorul, vorbim pe WhatsApp, întrebarea cea mai frecventă este cea despre sănătatea fiecăruia. Este o situaţie nouă şi pentru noi, dar nu putem face mai mult decât să aşteptăm să se termine totul”, a povestit jucătorul pentru pagina echipei. 

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Românii au reușit să ajungă acasă, dar nu prea se pot antrena cu mingea. Mirel Dragoste tocmai și-a cumpărat o bicicletă staționară. ”Sunt acasă de o lună. Am venit la Cluj-Napoca, unde sunt alături de mama mea. Stau mai mult în casă, unde fac exerciţii specifice. De două-trei ori pe săptămână alerg afară, am un câmp de care mă folosesc. Doar duminica fac pauză, pentru a se odihni organismul. Mi-am cumpărat în această săptămână o bicicletă staţionară, pe care am început să o folosesc. Încerc să respect cât de mult se poate restricţiile impuse de autorităţi. Mă mai duc la magazin o dată la câteva zile pentru a-mi procura cele necesare. Am început să gătesc şi îmi şi place! Îmi ocup timpul citind şi urmărind seriale pe Netflix. Am citit multe bibliografii, citesc şi cărţi psihologice, mă ajută în această perioadă mai puţin fastă. Dorul de baschet este mare, mă uit zilnic la câte un meci pe Youtube şi la tot felul de topuri din Euroligă. Aş vrea să arunc mingea la coş, dar nu am parc aproape de casă şi nu pot să fac acest lucru”, a precizat Mirel Dragoste. 

Laszlo Lazar e convins că Liga Națională de Baschet masculin nu va mai continua. ”Sunt acasă, la Oradea, şi stau mai mult în izolare, încerc să limitez cât pot de mult contactul cu prea multe persoane. Totodată, încerc să mă menţin în formă, mă antrenez în apartament, mă mişc şi pe afară, în limitele impuse de lege. Îmi lipseşte mult baschetul, atmosfera, sunt obişnuit cu antrenamentele şi cu meciurile importante în această perioadă a anului. Probabil că se va anula campionatul, mă deranjează acest lucru, dar în momentul de faţă baschetul nu este pe primul plan. Important este să trecem peste pandemie, să rămânem sănătoşi”, a spus, tot pentru pagina echipei, Laszlo Lazar.

foto: Constantin Duma, Agerpres

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.