Joma - JSport.roJSport.ro

SCM Timișoara s-a impus cu 84-79 în meciul CSA Steaua, din a treia rundă a returului primei grupe valorice, rezultat care este al cincilea succes al bănățenilor de când a început sezonul. După joc, Dragan Petricevic a vorbit despre restanțele financiare care apasă echipa, dar și întreg clubul de drept public al primăriei.

Meciul a fost foarte echilibrat pe aproape întreg parcursul său. De la un 9-5 al timișorenilor, steliștii s-au dus în nici două minute la 9-14. Elevii lui Dragan Petricevic, care au jucat fără Adam Mirkovic, accidentat, au revenit și au intrat cu 22-20 după primul sfert. Au urmat alte două minute de mare echilibru, pentru un 39-40 la pauza mare. ”Militarii” au intrat într-un avans de două posesii la reluarea jocului, însă nu s-au putut distanța decisiv. Scorul a fost 62-61 după 30 de minute, după care, în parțialul decisiv, timișorenii s-au putut distanța mai comod grație unor trițe ale lui Dragostea și Komatina.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Chiar și ala, meciul s-a reechilibrat, și când erau mai puțin de două minute de joc, gazdele aveau un punct avans, la 80-79. Radoslav Spasojevic a pierdut posesia într-un moment important, iar de acolo, oaspeții nu au mai putut reveni, după o triță ratată de Harell ce putea duce meciul în prelungiri. Brown a jucat toate cele 40 de minute și a fost cel mai bun marcator al gazdelor, cu 25 de puncte, urmat de Popa, cu 15 puncte, Gorgemans, cu 11, Komatina, cu 10, Dragoste, cu 9, și Pesakovic și Franklin, fiecare cu 7 puncte. Spasojevic a marcat cele mai multe puncte ale Stelei, 18.

După meci, Cătălin Burlacu a fost prea supărat și l-a ignorat de două ori pe ofițerul de presă al timișorenilor, care l-a chemat la declarații. Petricevic a fost mulțumit că elevii săi au obținut un nou succes, mai ales că victoriile cu Craiova și Steaua în tur și retur sunt o bornă importantă pentru accederea în primele șase. ”Așa m-am așteptat să fie. Era absolut normal să avem un asemenea meci și cred că toată meciurile între echipele care se luptă pentru 1-6 – și aici nu mă refer la cele care au asigurată deja prezența, precum Clujul sau Oradea sau Sibiu, care nu au emoții pentru Top 6. Toate celelalte meciuri disputate între celelalte echipa va semăna cu acest meci. Ambele echipe cu câte o absență importantă. Steaua fără conducătorul Jovanovic, lipsește și Mandache bineînțeles, dar fără el joacă deja de câteva meciuri. Noi am avut trei-patru zile la dispoziție să ne pregătim să jucăm fără un jucător care înseamnă foarte mult în ambele faze de joc, și atac, și apărare. Astăzi Popa a jucat foarte bine și îl felicit. Răbdarea lui a meritat. Felicitări echipei”, a mai spus Petricevic.

Duminică este 15, ziua de salariu, și se vor împlini trei luni de restanțe salariale la clubul SCM. ”Acești jucători efectiv depășesc orice așteptări. Nu arăt cu degetul spre nimeni, dar nu este o situație ușoară în care jucăm. Joci cu trei salarii restante. E un lucru destul de dificil, mai ales că nu este vorba de lunile februarie-martie, când tu ai primit câteva salarii. Eu înțeleg că situația economică e grea, eu trebuie să înțeleg tot. Dar înainte de orice, eu trebuie să-i înțeleg pe jucătorii mei și faptul că au familii și merită respect. Înainte de orice merită respectul publicului, al timișorenilor, și al tuturor românilor care au vreo legătură cu viața sportivă aici în Timișoara. Mă bucur mult că am reușit să învingem acasă. Noi până acum am jucat mai bine în deplasare, pentru că pe lângă oamenii de bună credință și cei care iubesc echipa necondiționat, știm că mereu există destul de mulți care vin la sală doar ca să vadă ce nu merge, din cauza cui, șamd. Eu cred că această echipă merită respectul chiar și celor care nu îi doresc binele. Trebuie să ne gândim puțin că se apropie sărbătorile. Nu vreau să facem o dramă a orașului Timișoara. Știu că nu s-au dat banii nu că nu s-a vrut, ci din cauza problemelor economice. Dar trebuie găsite soluții, la fel cum și acești jucători găsesc mereu, înainte de fiecare antrenament, motivație să nu lipsească sau să nu întârzie un minut. Se prezintă fără întârziere la orice program. luni dimineața vom urca în mașină la 9,15 și vom merge să ne antrenăm în Buziaș. Săptămâna trecută ne-am antrenat și la Arad”, a precizat antrenorul.

SCM Timișoara va juca din nou vinerea viitoare, de la 17,45 într-un meci televizat cu Dinamo.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.