Joma - JSport.roJSport.ro

BC SCM Timișoara s-a impus cu 103-101 cu CSu sibiu, în sferturile Cupei României, după un joc cu trei reprize-extra, de câte cinci minute. Timișorenii au terminat fără Gheorghe, Jeremic, Drăgușin și Diaz, dar au reușit să se impună în fața ”vulturilor”, care au avut o galerie numeroasă la Sfântu Gheorghe. Timba în schimb, a ieșit prin ușa din dos a competiție, după un meci slab cu Steaua. 

Cu regula obligativității utilizării a doi români, Tudor Costescu a început în formula cu Mijajlovic, Popa-Calotă, Jeremic, Komatina și Drăgușin. Startul ”leilor” a fost ca din pușcă. De la 4-6 în minutul trei de joc, scorul s-a dus la 4-22 după alte patru minute, după un ”run” de 16 puncte al alb-violeților. Primul sfert s-a terminat cu 13-27, dar Sibiul a reușit să mai revină în a doua jumătate a reprizei, unde a avut și 33-38 după un coș marcat de Mirel Dragoste. Până la pauză,diferența s-a făcut 39-49, un avans bun pentru bănățeni.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Sibienii au continuat cursa de urmărire și în sfertul trei, când au reușit să se apropie până la 59-61 în ultimul minut. Davis a marcat, dar apoi a făcut un fault tehnic. Popa-Calotă a marcat toate cele trei libere acordate, iar apoi tot el a marcat o triță ce a dus scorul la 59-67 după trei sferturi. Cu o galerie alături, Sibiul a reușit să egaleze la 74, iar apoi să preia conducere cu 76-74, prin Kinnard, cu trei minute înainte de final. Popa-Calotă a egalat de la libere, iar Diaz a marcat pentru 78-76, dar Pratt a egalat de la libere pentru ”vulturi”, iar meciul s-a dus în prelungiri.

Timișoara a trebuit să continue fără Gheorghe și Jeremic, ambii ieșiți cu cinci greșeli personale. În cele cinci minute suplimentare meciul a fost strâns, dar Timișoara și-a creat un avantaj de 5 puncte, pe care elevii lui Dan Fleșeriu  l-au mai putut recupera la 88-88, la coșul marcat de Cooper. Sibiul l-a pierdut pe Laser, iar Timișoara, pe Drăgușin, ambii cu cinci faulturi, și s-a intrat în a doua repriză de prelungiri. După ce timișorenii au condus din nou și au rămasși fără Diaz, și a doua repriză-extra s-a terminat cu 98-98.

A treia repriză de prelungiri i-a scos și pe Kinnard și Paliciuc cu câte cinci faulturi, iar Timișoara nu a mai pierdut un avantaj pe care l-a avut și în celelalte reprize. Foștii jucători ai Sibiului, Popa-Calotă și Mijajlovic au fost cei mai buni marcatori ai alb-violeților,cu 31, respectiv 28 de puncte. Au mai înscris: Komatina, 11 puncte, Burdgess, 9 puncte, Drăgușin, Jeremic și Diaz, câte 8 puncte. Pratt, Cooper și Williams au marcat 18, 17 și 16 puncte pentru ardeleni.

Sâmbătă, BC Timba nu a contat în disputa cu CSA Steaua, pierdută cu 103-55. ”Urșii” nu au beneficiat de aportul lui Naylor sau Kovacevic. Pe sferturi, diferența a fost la fle de mare ca la scorul final: 23-11, 28-17, 25-15 și 18-12. Mario Lazăr a fost cel mai bun marcator al galben-negrilor, cu 12 puncte, și s-a aflat pe parchet pe tot parcursul meciului.

Luni, BC SCM Timișoara are meci cu câștigătoare dintre U Bt Cluj și BCM U Pitești, în semifinale.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.