Joma - JSport.roJSport.ro

SCM Timișoara continuă campania de transferuri sau de prelungire a contractelor unor baschebaliști. După ce clubul și-a asigura serviciile lui Nikola Pesakovic încă un sezon și l-a adus pe Adam Mirkovic, alb-violeții i-au prelungit contractul lui Alexandru Coconea și au adus un conducător de joc american, Troy Franklin.

Coconea va participa cu naționala U20 la Europeanul Divizia B din Portugalia. Jucătorul de pe postul de extremă este o variantă pentru titularul U23 obligatoriu în prima repriză. Pentru postul pe care echipa a suferit sezonul trecut, cel de conducător de joc, a fost adus americanul de 29 de ani Troy Franklin, înalt de 1,83 de metri. În campionatul universitar american, baschetbalistul a jucat pentru pentru Towson Tigers trei sezoane (2008-2011) și un sezon Coppin State (2012-2013). Înainte să vină în Europa, a jucat pentru Lake Michigan Admirals. În trecut, jucat în Danemarca pentru FOG Nastved, în Slovenia, la Sixt Primorska Koper.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Sezonul trecut a jucat pentru două echipe. Mai întâi, la Jonavos SK, în liga secundă lituaniană, iar din februarie, a trecut la Academic Bultex Plovdiv, în Bulgaria. Acolo, în 16 meciuri, a avut medii de 14.9 puncte, 6.0 pase decisive,  3.4 recuperări, 1.9 intercepții, în 30.3 minute/meci. ”Troy este un jucător care va aduce un plus de forță în atac, și prin capacitatea lui de a înscrie, dar și pentru calitățile de pasator. Sper să se acomodeze bine în campionatul nostru, deoarece este greu pentru un fundaș să joace în România, unde sunt mulți apărători buni, dar dacă reușește va fi un jucător important în roster-ul echipei noastre”, a precizat Dragan Petricevic.

Mai jos puteți urmări un clip cu evoluții ale lui Troy Franklin din sezonul 2017-2018, când a jucat în Danemarca:

foto: sport-connect.net

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.