Joma - JSport.roJSport.ro

poli-autocarNecaz mare vineri la antrenamentul lui Poli Timișoara. Din circumstanțe ”ciudate”, căldura a fost oprită în vestiatul 1, fapt care i-a făcut pe jucători, vorba lui Ionuț Popa, să ”mârâie”, dar până la urmă, echipa s-a antrenat normal. Cum s-a ajuns aici știm și urmează să vă expunem, iar în ce direcție merge situația, așteptăm un răspuns din partea celor care pot schimba situația.

Deși în multe alte localități din țară, echipele joacă cu contracte de comodat, ei bine, săracii reprezentanți ai Consiliului Județean Timiș au fost obligați de o lege crudă, nemiloasă și vărsătoare de sânge nevinovat să ceară bani echipelor timișorene. Inițial, o chirie exorbitantă, ulterior, o sumă mai mică, dar discutabilă. Considerată de Sorin Grindeanu una modică. Nu știu în ce măsură știe președintele CJT, dar mulți ani, Rapidul a jucat pe Giulești cu o chirie simbolică de un leu plătită la Ministerul Transporturilor. Dar să nu ne pierdem în detalii sentimentale! Este o adevărată grozăvie să ceri bani pentru o ruină ca ”Dan Păltinișanu”. În multe locuri, stadionul se surpă, la propriu. Pe trepte, un om a murit din cauza că s-a împiedicat și lovit la cap. Aspectul e unul ce face de râs numele Timișoarei, deci, dacă nu v-ați prins, inclusiv județul Timiș. Dar nema problema, toată lumea trebuie să plătească. Subliniem că Internetul wireless de la masa presei este stricat de peste două luni, și, deși ASU Poli, Timișoara Saracens și Mama Mia și-au plătit conștiincios chiriile, nimeni nu s-a sinchisit să îl repare.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În cazul căldurii însă, nu a fost o țeavă care să fie defectă. Doamne ferește, căci la promptidudinea cu care se lucrează la ”Dan Păltinișanu”, problema ar risca să nu se rezolve nici peste 30 de ani. Poli Timișoara nu a plătit niciun leu pentru meciurile jucate pe ”Marele Oval” timișorean. Desigur, au scuza problemelor financiare și la fel de corect este că și ceilalți „chiriași” pot fi nemulțumiți, deoarece ei au plătit conștiincios. Însă dacă Poli a ajuns să nu poate ieși din criza stopării fondurilor publice, este din cauza unui management și modus vivendi consființit timp de patru ani ȘI de către CJT. Stăm să ne întrebăm dacă Stadionul s-a făcut în anii 1960, cu truda specifică muncii din vechiul regim, pentru ca oamenii să se bucure de sport sau pentru ca Sorin Grindeanu, sau fostul președinte, Titu Bojin sau oricine ar fi el n viitor, să respecte legea și să ceară bani pentru o ruină  într-o stare jalnică.

Dura lex, sed lex! Ei bine, atunci de ce nu o dă afară CJT pe Poli? Cui servesc șicanele acestea de doi bani cu opritul căldurii? Bărbații adevărați tranșează lucrurile clar, nu cu împunsături și tertipuri josnice. Dar desigur, bărbații adevărați nu intră în politică, cel puțin, nu în România. Altfel, Poli vine după o perioadă în care, sub comanda lui Ionuț Popa, chiar e mai Poli decât în vremurile în care Nicolae Robu exulta că această echipă este Cea Mai Poli Dintre Toate Poli Care Există. Pentru că, la fel ca Poli aceea care a fermecat timișorenii și nu numai, și acești jucători sunt singuri împotriva tuturor. Cu o conducere care deocamdată nu a reușit să aducă mulți bani, o depunctare ștrașnică, datorii care pot produce alta, accidentări și, mai nou, și căldura oprită dintr-un joc politic strigător la cer de ridicol. Totuși, jucătorii sunt mai uniți, iar ambiția lor ridică temperatura, cel puțin la nivel psihologic.

CJT a mai avut anul acesta o decizie interesantă. Entitatea administrativă nu a dat niciun leu cluburilor de drept public, cum ar fi CSM Lugoj, SCM Timișoara, ACS Dumbrăvița sau CSM Timișoara. Firește, angajații CJT se ascund din nou după legi. Legi care le convin al naibii de bine. Pentru că altfel, de ce nu ai finanța, la un concurs de proiecte, cluburi cu participări în cupe europene sau sportivi calificați la Jocurile Olimpice? Redacția vrea să evite puseurile de paranoia și scenarită, dar ce convenabil că cluburile de drept privat care au primit finanțare au oameni din același partid cu liderul CJT sau sportivi care beau într-un cunoscut club de fițe din nordul orașului cot la cot cu alți colegi de partid al șefimii de la CJT! Altfel, poate se stricau prietenii de o viață, cu respectarea legii! Însă noi, redacția, ne cerem să ne scuzați, dar uneori suntem și noi oameni, subiectivi, puțin paranoici, dar cu curajul de a ne rosti temerile, nu de a tăia pe ascuns căldura.

Altfel, în acest climat sublim de legalitate al CJT, curtea vestiarelor a beneficiat uneori și de brize exotice, nu doar de căldură oprită. După anumite meciuri,  stadionul e inundat în acea zonă de revărsări de botox, acid hialuronic sau colagen ( ne cerem scuze, dar redacția nu se pricepe deoarece nu utilizează asemenea substanțe) ale unor angajate ale primăriei sau altor persoane din anturajul celor care administrează ruina, pardon, stadionul. Teoretic, prezențe fierbinți. Practic, episoade de prost-gust, care ar putea fi tolerate dacă ar fi vorba de iubite ale jucătorilor, căci deh, fotbaliștii mai au și gusturi exotice. Dar nu e cazul. Însă e mișto, legea e respectată, iar moralul devine o noțiune tot mai diluată. Dar important e că se respectă legea, ce contează că pentru toate echipele, acei bani puteau fi folosiți pentru rezultate mai bune, care ar fi adus cinste Timișoarei!

P.S.: În același suflet măcinat de paranoia, nu am vrea să credem că situația nu e tranșată pentru că urmează alegeri parlamentare. Și nici nu am vrea să credem că e un concurs de inventat șicane între ”palate”. ”Palate” din zona centrală a orașului, în stare bună, în antiteză cu ”Păltinișanu”.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.