Joma - JSport.roJSport.ro

mircea-chis-presedinte-c-s-universitatea-timisoaraConducerea CH Poli face ce face și reușește să se umple de ridicol și penibil  de bună voie și nesiliți de nimeni. După o lungă perioadă în care comunicare cu presa a fost de un nivel execrabil (deși orice manual de PR recomanda unei organizații aflate în criză să prioritizeze comunicare cu presă, dar e limpede deja demult ca clubul alb-violet nu are nici cea mai mică noțiune despre PR și imagine), conducerea și-a dat cu stângul în dreptul pentru un fault grosolan în conferința ce reprezenta o tentativă de revenire la normal în comunicare publică: l-a adus pe Mircea Chiș, care a fost, din nou, el însuși.

Trecem peste faptul că în anul 2016, echipa ce poartă numele unei universități tehnice de prestigiu nu prevede ca ziariștii vin cu laptopuri și organizează o conferință cu rânduri nesfârșit de scaune, dar fără nicio masă. Astfel, e de apreciat că cei de la CH Poli au încercat să dreagă în sfârșit busuiocul. Articolele critice din presă au durut destul de tare pentru oficialii clubului, însă nicio palmă critică a presei timișorene nu a mai sub centură decât modul în care Mircea Chiș l-a umilit pe Ioan Doboși chiar în fața presei, fără nicio reacție a celorlalți prezenți la conferință!

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

După ce toti ceilalți cinci oameni aduși să vorbească în fața presei au spus ce au avut de zic, civilizat, Mircea Chiș a simțit nevoia să intervină. Conducătorul clubului CSU a spus că i s-a reproșat că a înscris echipa în cupele europene și la un moment dat, spre siderarea jurnaliștilor prezenți la conferință, a spus că el are abonament RATT pe tramvaiul 7, dar Ioan Doboși, întreprinzător de succes în mediul privat de altfel, are abonament pe ruta aeriană Timișoara-Bruxelles. Chiș încerca să îi sugereze lui Doboși să stingă datoriile destul de mari către handbaliști. Este foarte trist că oficialul nu a răspuns deloc la acest atac și astfel, Chiș a putut să continue reproșurile la adresa presei, care a îndrăznit să scrie înainte ca anunțul să fie oficial că echipa de handbal poate rămâne în prima ligă doar dacă toți jucătorii își dau acorduri scrise. Conducătorul pensionat, dar rămas să mai distrugă sportul timișorean la cârma CSU, a venit cu scuza de grădiniță că jucătorii vin și plâng din cauza articolelor din presă.

Într-un mediu managerial sănătos, Chiș ar fi fost oprit de cei de al clubul de handbal, care au demonstrat din nou că habar n-au să facă față unor situații de criză. În condițiile în care tu ca și club calificat în cupele europene permiți unui om adus de tine la o conferință să îi certe pe jurnaliști ca și cum ar fi proprii săi sclavi și să facă ironii despre un conducător de club prezent, ai o mare problemă. Delirul lui Chiș a fost oprit tot de către presă, când subsemnată l-a întrebat de ce nu mai are secție de volei masculin, cu aluzie la faptul că după ani de calvar, Sorin Grădinaru a scăpat de Chiș și a reușit să își mute echipa la UVT. Și ce au făcut cei de la clubul de handbal? I-au luat apărarea tot omului cu abonament de tramvai, spunând că întrebare nu se referă la obiectul conferinței de presă. Firește, cei de la CH Poli probabil nu vor scăpa niciodată de limbajul de lemn și formulări de pe vremea lui Ceaușescu, dar cu asta deja ne-am obișnuit. Probabil pentru cel care se ocupă de comunicare la club, era obiectul conferinței ca Mircea Chiș să certe jurnaliștii. Atunci, personal, consider că ar fi bine să nu mai cheme să ne pierdem timpul.

Pentru cei care nu știu cine este Mircea Chiș, conducătorul clubului CSU Poli are o imagine foarte proastă în sportul din oraș. Când echipa de volei masculin antrenată de Sorin Grădinaru, un om de excepție datorită căruia acest sport mai există la nivel de seniori în oraș, a promovat în prima ligă, Chiș a avut o reacție incredibilă. I-a reproșat lui Grădinaru de ce a promovat, că clubul nu are bani să îl susțină. Atletul Sivliu Nișu a avut altercații fizice cu Chiș, dar și cu Monica Fuchs, ”umbra” lui Chi, fostă voleibalistă care a găsit și ea de cuvință să încerce să pună presa la punct la conferința echipei de handbal. Site-ul Sporttim consemna incidentul de un penibil extrem pentru un om în vârstă și pentru o femeie, într-un episod de un grotesc inimaginabil: ”Am înţeles că n-a putut semna ieri cererea, deoarece era la ore, şi m-am prezentat astăzi la ora 15, explicîndu-i că am venit după dezlegare. Domnul Chiş mi-a replicat că mi-o dă cînd doreşte dumnealui, mi-a spus că m-am născut vedetă şi mor speranţă şi că sunt un zero, şi m-a catalogat ca fiind fără educaţie, fără bun simţ, un mîrlan. M-a împins de piept, mi-a pus mîna la gît şi mi-a rupt un nasture de la cămaşă, uitaţi, acesta, al doilea, şi mi-a tot strigat şi azi <Ieşi afară!>. M-a acuzat pînă şi că i-aş fi rupt ceasul, cînd de fapt ceea ce s-a auzit a fost o pocnitură la mîna mea, care s-a umflat în smucitura sa, cînd încercam să-i iau mîna de la gîtul meu. Medicii mi-au făcut un film la degetul mare de la mîna stîngă. Bineînţeles că nu am ripostat la bruscările acelea, spunîndu-i doar <Nu puneţi mîna pe mine!>. Monicăi Fuchs i-am spus <nu da-n mine!> după ce aceasta a început să mă lovească repetat cu picioarele, pentru a mă scoate pe hol, mai întîi aceasta reproşîndu-mi că m-aş bate cu preşedintele în biroul ei, ceea ce este complet neadevărat, pentru că nu venisem nicidecum să mă bat şi nici nu l-am atins, iar acolo era oricum anticamera, secretariatul biroului dumnealui”, se arată la http://sporttim.ro/atletism/atletul-silviu-nisu-mina-sucita-nasture-rupt-impins-fiind-afara-de-presedintele-universitatii-timisoara-mircea-chis.

Un ”domn” pensionat care smulge nasturii de la cămășa unui atlet respectabil și o ”doamnă” care dă cu picioarele într-un sportiv. Aceștia sunt oamenii care, alături de cel care se ocupă de conferințele clubului de handbal, învață presa despre ce face sau nu ”obiectul” unei conferințe. Acesta este omul care își permite să se considere îndreptățit să certe jurnaliștii, un om care ani la rândul și-a bătut joc de oameni minunați ca Sorin Grădinaru. Și pentru că prostiile se învață mult mai ușor decât lucrurile bune, singurul tânăr din organigrama non-sportivă a clubului s-a molipsit și el de metehnele ”seniorilor”. Cam cât de jenant poate fi să filmezi conferința de presă a clubului în direct, pe pagina de Facebook a clubului, pentru ca atunci când subsemnata întreabă de buget să o ștergi? Îmi pare sincer rău că l-am lăudat pe Doru Costică și în sfătuiesc să își rezolve dilema existențială dintre a promova clubul cum a făcut-o până acum, la nivel de anul 2016, sau din a tăia o transmisie când un jurnalist care a criticat clubul pune întrebări, într-o manieră demnă de 1900 toamna. Deși, se poate să o fi șters și pentru că jucătorii plecați se amuzau pe seama conferinței în comentarii, cine poate ști. Oricum ar fi, penibil.

Presa din Timișoara își dorește o echipă bună de handbal. Însă cu maniera aceasta de a nu face față la aproape nimic și de a perpetua atitudinea neconstructivă vizazi de critici, conducerea nu va reuși să se ridice la nivelul echipei și antrenorului. Cu părere de rău,  este de datoria presei să sesizeze incapacitatea celor ce o conduc pe CH Poli de a gestiona situații problematice. Din păcate, cu tot regretul, domnilor conducători, nu îi meritați pe acești minunați jucători, nu îl meritați nici pe Pero Milosevic și nu meritați nici orașul în care s-a murit pentru libertate, dar în care acceptați ca un om de teapa lui Mircea Chiș să pună pumnul în gura presei. Pe Mircea Chiș îl meritați, din moment ce îl tolerați și îi permiteți să șteargă pe jos cu un om care a luat un credit pentru a salva echipa. Sportul timișorean ar merita ca într-o zi, tramvaiul 7 să îl ducă pe Mircea Chiș cât mai departe de acest oraș, însă, din păcate, linia 7 este una de tip circuit.

foto: frscrima.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.