Joma - JSport.roJSport.ro

Peste o săptămână, reîncepe Liga I, chiar dacă Poli va juca în deplasare. Meciurile amicale au început deja în Timișoara pentru ASU Poli sau Ripensia. Între timp, România se topește și se anunță temperaturi peste 30 de grade inclusiv pentru luna septembrie. Așadar, cei care vor veni la meciuri de fotbal vor trebui să se înarmeze cu multă răbdare, pentru că stadioanele din oraș nu oferă absolut niciun minim confort.

”Dan Păltinișanu” continuă să fie o rușine, cu porțiuni surpate, scări care au și ucis un om care s-a împiedicat și a dat cu capul, și fără absolut nicio condiție pentru presă și spectatori. CJT continuă să mențină starea mizerabilă a arenei, unde Internetul este adesea nefuncțional. În schimb, clubul UTA avea Internet foarte bun la Șiria, într-un sat, unde de exemplu, internetul mobil de la RDS nu funcționa absolut deloc. La fel, la Petrilă, pe arena din Lonea, fosta exploatare minierească unde a început fotbalul Miron Cozma, Internetul funcționa excelent, astfel încă o televiziune locală a putut transmite live barajul dintre hunedoreni și Ghiroda. Cât despre spectatori, ce să mai spunem? La ”Păltinișanu” nu se poate cumpăra nimic, după anii de zile cu doar Fanta și Cola la suprapreț. Există fântâni pe coronament, înfundate și adesea mizerabile.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Meciurile lui Poli Timișoara vor fi adevărate saune pentru spectatori (cu excepția celor ce vor sta sub copertinele de la tribuna 1) în situația în care o nouă arenă e doar o promisiune îndepărtată. Cu multe orașe în țară cu tribune acoperite, unele fie noi, fie vechi, cum sunt cele din Valea Jiului, la Timișoara microbistul e mereu în bătaia soarelui, a ploii sau a ninsorii. Și nici în rest nu stăm grozav! La Stadionul Știința e ceva mai multă umbră, dar condițiile de vizibilitate după gard sunt extrem de proaste. De asemenea, și acolo, se vând doar semințe, în rest, nimic altceva, pentru că oricum nu există posibilitatea amenajării unor spații comerciale. Stadionul Ripensiei, unde se mai vând și sucuri pentru spectatori, la fel, are o tribună mică, neacoperită, deși din cauza dimensiunilor era posibil. Un alt incovenient major e că, la fel ca arena de rugby din Ronaț, e greu accesibilă, doar cu o singură linie de tramvai care circulă foarte prost, pentru cei care nu se deplasează cu autoturismele proprii. Așa înțeleg autoritățile să trateaze multe cartiere ale Timișoarei, cu o linie de transport în comun care vine din ani în Paști.

Timișoara oferă aproape cele mai proaste condiții pentru spectatori din țară, deși e un oraș cu pretenții, care se pretinde leagănul fotbalului românesc. Nici măcar nu intru în detaliul toaletelor pentru spectactatori! Cu scări în panta, tribuna lângă un gard cu copaci, nimic acoperit, aproape nimic comercializat pentru fani, greu de ajuns, cu aspect ponosit. Într-o vreme cu timișoreni și oameni în general tot mai îndepărtați de sport în România, fotbalul pare mult mai comod privit din țara televizorului. Iar cei responsabili nu înțeleg de ce nu mai vin oamenii pe stadione. Inclusiv noua arena din Ghiroda e o adevărată saună în aer liber vară. Nu putem să nu ne întrebăm, când cheltuiești 700.000 de euro, nu poți sa acoperi o tribună? Se pare că nu, pentru că nimeni nu se mai gândește la confortul spectatorului, care, încet-încet, dispare și nu se mai gândește nici el la fotbal, ci la terase și malluri cu confort.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.