Joma - JSport.roJSport.ro

Campionii de la Timișoara Saracens au câștigat cu 31-0 cu Dinamo București, după un meci cu cinci eseuri ale bănățenilor. Au culcat balonul în terenul de țintă al ”buldogilor” Ianuș, Simionescu, Rus, Rose și Conache.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Nici bine nu a început meciul, că Daniel Ianuș a reușit primul eseu, rămas netransformat la 5-0. Jumătatea reprizei a adus și reușita tânărului Simionescu, pentru 10-0, după o altă transformare ratată, iar până la pauză, căpitanul Vasiel Rus a bifat eseul al treilea, transformat de Calafeteanu pentru 17-0.

În repriza a doua, Timișoara a jucat în 13 după eliminările lui Pungea și Rus. Dinamo a fost mai atentă după ce antrenorul Ștefan Demici și-a muștruluit elevii la pauză, dar chiar și așa, cu oameni în minus, tot timișorenii au reușit un nou eseu, al lui Rose, transformat la 24-0. Conache a fost autorul, iar Calafeteanu a punctat pentru 31-0.

Antrenorul Grainger Heikell a spus că e mulțumit, dar mai sunt aspecte de îmbunătățit. ”Sunt mulțmit cu părți din meci, nu cu toate. Facem încă prea multe greșeli pentru pretențiile noastre. Când am luptat pentru balon am creat niște faze de rugby frumos. A fost și rugby bun, și rugby nu foarte bun. Am fost puțin dezordonați, am fost prea ușor penalizați, ceea ce mă străduiesc să înțeleg de ce. Mai avem ceva de muncit, dar sunt mulțumit cu punctul bonus ofensiv, cu victorie. Dar mai avem mult de muncă să fim la potențialul maxim. Ne-am concentrat mult să nu primim eseuri, de câteva săptămâni. Cred că am luat doar două eseuri. Echipele ne marchează greu eseuri și asta e foarte bine”, a declarat tehnicianul.

Vasile Rus spune că Timișoara Saracens putea da mai multe eseuri. ”O victorie destul de categorică, dar în același timp un joc cu fluctuații, momente foarte bune în care s-a marcat foarte ușor, faze frumoase, dar și momente mai puțin bune, când am ajuns la ei în 5 metri și am greșit. Dacă eram un pic mai atenți și mai răbdători, sunt sigur că marcam două-trei eseuri în plus, având în vedere fazele cu care am ajuns în 5 metri. Singura problemă pe care ne-am pus-o astăzi am fost noi. Acelelași mici greșeli care se pot corecta până în cupa europeană, pentru că mai avem un meci la Iași în Superligă, după care începe Cupa. Sperăm să mai eliminăm și din băieții acidentați, se simte lipsa lor. Atunci ne vom apropia de adevărata noastră valoare din Cupa României. În apărare ne-am sincronizat foarte bine, am făcut ce am antrenat, ne-am ajutat și s-a văzut că suntem o echipă mare și nu primim puncte”, a punctat Rus.

Ștefan Demici a declarat că înfrângerea echipei sale este rușinoasă. ”Din punctul meu de vedere este o înfrângere destul de rușinoasă, la care noi nu ne așteptam. În ultimii ani am făcut meciuri foarte bune aici. Chiar dacă am pierdut, am reușit să plecăm cu punct bonus defensiv. Astăzi nu pot să iau ca plus decât pachetul de înaintare, care, în ciuda tinereții și-a făcut datoria și a făcut față cu brio. Timișoara are o serie de jucători experiemntați și asta a făcut diferența în momentele cheie când am reușit să stăm în terenul lor, imediat au avut o sclipire și au marcat. Nu am venit aici să câștigăm, nu ne puteam propune asta pentru că ne știm lungul nasului și valorea, dar ne-am propus să jucăm un rugby frumos și de calitate. Din păcate, nu am reușit decât la anumite faze”, a declarat antrenorul de la Dinamo.

Etapa viitoare, Timișoara Saracens joacă în depșasare la Poli Iași.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.