Joma - JSport.roJSport.ro

ACS Dumbrăvița a câștigat cu 5-0 meciul-tur cu campioana Mehedințiului, Viitorul Șimian, contând pentru barajul de accedere în Liga a III-a. Golurile au fost marcate de Dan Silaghi-Perju, care a bifat un hattrick, plus Dacian Bîrza și Florin Nanu, iar soarta calificării pare aproape rezolvată în fața echipei susținute de fostul stelist Gabriel Boștină.

Bîrza a deschis scorul încă din minutul 11, după o pasă în adâncime și o eroare a defensivei adverse. Apoi, Diferența a crescut peste patru minute, după ce Silaghi a fructificat o centrare venită de la Nanu. Bogdan Centea a prins un șut în bară, după care, în minutul 35 s-a dat penalti. Portarul de 49 de ani a Șimianului, Nedelcea, a fost pe minge la șutul lui Nanu, dar fostul mijlocaș al lui Poli a reluat ulterior pentru 3-0 la pauză.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În poarta Dumbrăviței a stat alt ”veteran”, viceprimarul Arpad Mikloș. La un moment dat, Mătăsăreanu putea profita de o ieșire a goalkeeperului gazdelor, dar nu a putut marca și Dumbrăvița a scăpat fără gol primit acasă. Raul Briciu a prins și el bara la un șut, după care, în minutul 78, Silaghi a marcat pentru 4-0, după o centrare a lui Rus. Tot el a ”închis” și tabela în minutul 84.

ACS Dumbrăvița: Mikloș – Soare, Telescu, Gălan, Szalkai, Centea, Stancu, Briciu, Nanu, Bîrză, Silaghi-Perju. au mai intrat: Ștefan, Rus, Oancia, Filimon

Viitorul Șimian: Nedelcea – Văcuță, Bologa, Dicu, Pătrașcu, Prudeanu, Țurai, Schintee, Stanciu, Mătăsăreanu, Enea. Au mai intrat: Zamfir, Lăcustă, Ciobanu (oaspeții au avut cinci rezerve)

Sorin Bălu a fost susținut de Ionuț Popa, cel căruia i-a fost secund la Poli. ”Fără falsă modestie, asta ne-am proprus: să încercăm să luăm o opțiune serioasă încă din tur. Băieții mei au pus în practică absolut tot ce am pregătit. Scorul putea să fie mai mare, să nu-l mâniem pe Dumnezeu, ne mulțumim cu 5-0. Încă nu este tranșată calificarea. Mai este un meci în care trebuie să fim serioși. Am luat în calcul și faptul că aș putea să primesc un gol. Am reușit să facem tot posibilul să nu luăm. În momentul când nu iei gol și marchezi minimum o dată ai 60-70% șanse de a tranșa barajul și de a merge în Liga a III-a. Am studiat foarte atent echipa celor de la Șimian și nu numai, pentru că în județul Mehedinți campioana s-a descis târziu. Șimianul dispune de la mijloc în sus de jucători cu calitate tehnică. Încă nu suntem 100% promovați, de aceea am avut și o bucurie moderată”, a punctat Bălu.

Andrei Enea a recunoscut că Dumbrăvița a depășit Șimianul la toate capitolele. ”Suntem foarte dezamăgiți de jocul nostru. Ei au fost mult mai pregătiți decât noi. Ce să facem? Mergem înainte. Diferența a făcut-o calitatea jucătorilor, faptul că sunt ceva mai tineri ca noi, cantonamentul, pregătirea, și multe altele. Chiar dacă au un avantaj foarte mare față de noi, noi vom juca și returul. Nu ne gândeam că vom primi cinci goluri. Am căzut psihic în a doua repriză și fizic. Momentul decisiv cred că a fost când mijlocașul lor m-a lovit cu pumnul în piept și cred că trebuia dat cartobaș roșu”, a punctat Enea.

Returul începe la Șimian, sâmbăta viitoare, de la ora 17,30.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.