Joma - JSport.roJSport.ro

ACS Poli mai poate spera doar matematic la salvarea de la retrogradare după jocul pierdut la scorul de 3-0 cu U Cluj. Partida a fost marcată de greșeala de arbitraj a lui Cristian Codrea, care a făcut cadou ”șepcilor roșii” penaltiul din care Axente a deschis scorul. După o primă repriză slabă, ardelenii și-au mai revenit în simțiri în repriza secundă când au mai înscris prin Abrudan și Gavra. Cât despre arbitrii, la final, au intrat în ”prelungiri” cu observatoarea!

U Cluj a început anemic jocul, dar a primit cadou un penalti în minutul 17. După o lovitură liberă bătută de Pîrvulescu de pe partea stângă, Bădăuță a sărit și a respins cu capul, din careu, din fața lui Abrudan. Arbitrul băimărean Cristian Codrea a dictat, surprinzător, penalti, spre disperarea timișorenilor. Mircea Axente a marcat, iar după golul marcat, ”șepcile roșii” nu au arătat mai nimic. Poli în schimb a ratat mai multe ocazii. În minutul 30, după un corner, Paramatti a trimis cu latul pe lîngă buturi, din 7 metri. Tot pe lângă a trimis și Dorin Codrea cu capul, după alt corner. În minutul 38, Uyi a trimis pe lângă poartă, din careul mic, iar o centrare bună a lui Sidorenco a fost irosită cu un luft de Vadim Calugher.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La pauză, Răchită l-a scos pe Olteanu și l-a introdus pe Chemin, cu permutările de rigoare pe benzi. Nici francezul, nici Bădăuță sau Uyi nu au reușit să trimită șuturi care să treacă de defensiva ardelenilor. Din minutul 58, scorul a devenit 0-2, iar U a început să joace mai bine. După o altă lovitură liberă bătută de Pîrvulescu, defensiva timișoreană a greșit, Cordoș a protejat, iar Abrudan a înscris. În minutul 74, ardelenii au marcat golul final. Chitoșcă a trimis pe contraatac în careu pentru Gavra, care a stabilit scorul final. După joc, observatoarea Fevronia Ion i-a ținut mai mult de o oră în ședință pe arbitri din brigada condusă de băimăreanul Cristian Codrea!

ACS Poli: D. Moldovan – Ţîgîrlaş, Paramatti, Uyi, Vl. Olteanu (Chemin 46′) – D. Codrea (L. Oprea 80′), D. Munteanu (Stere 61′), Calugher – Buzan, Bădăuţă, Sidorenco

U Cluj: Dur-Bozoancă – Al. Coman, Abrudan, Andr. Cordoş, Berci – Greu, Gab. Giurgiu, Haţiegan (Hordouan 78′) – Axente (M. Coman 60′), Nic. Pîrvulescu (Chitoşcă 61′), Gavra

Valeriu Răchită pare tot mai resemnat în perspectiva retrogradării și a spus că nu va rămâne la echipă în Liga a III-a. ”Din păcate, la conferința de presă premergătoare meciului am avut o premoniție, spunând că echipele de tradiție… Ok, și eu îmi doresc echipe de tradiție în Liga I. Dar să-și bată joc de un brand ca Poli Timișoara un domn îmbrăcat în negru, mi se pare cam mult. Am întâlnit o echipă bună organizată, o echipă cu un buget foarte mare. Dar ce s-a întâmplat la scorul de 0-0 după acea fază îmi lasă un gust amar. N-am văzut nici pe vremea cooperativei o fază asemănătoare, fără să existe contact. Se legau de ceva înainte. Acum nu aveau de ce să se lege. Din păcate, acel penalty cred eu că a decis meciul. Apoi încă o fază fixă, am luat golul doi. Am încercat la pauză să joc mai ofensiv, am avut ceva ocazii. Dar e foarte greu când joci contra lui U Cluj, echipă cu jucători foarte buni, să pleci de la 1-0…. Am încercat să presăm, le-am spus să nu lăsăm spații, dar golul doi a venit tot la o fază fixă. O învălmășeală acolo, nu a fost blocat jucătorul și am primit gol. E foarte greu să revenim cu U Cluj cu 1-0. Pîrvulescu un jucător foarte bune. Le-am arătat ieri jucătorilor cum driblează, din păate, asta este”, a declarat antrenorul lui ACS Poli.

Bogdan Lobonț a precizat că nu a văzut dacă a fost sau nu penalti. ”A fost un meci pe care l-am controlat bine. În anumite momente, am și suferit, dar am încercat să reglăm aceste momente. Cu mai multă atenție, puteam să marcăm mai multe goluri astăzi aici la Timișoara. Cred că după cum a decurs jocul este un rezultat muncit și un rezultat corect. Mai ales dacă e să ne luăm după ceea ce s-a întâmplat în a doua repriză, când am controlat jocul din minutul 45 când am ieșit de la cabină, până la final. Nu-mi amintesc ca ACS Poli să aibă vreo acțiune însemnată de a marca. Referitor la acțiunile pe care le-am tratat mai <<superficial>>, mie îmi convin. Pot să înțeleg că se ratează un gol din fața porții, că se greșesc un dribling. Dar ceea ce nu pot să accept și mă roade tare sunt pasele simple greșite. Au fost și astăzi multe”, a precizat ”Pisica”.

Etapa viitoare, ACS Poli se deplasează pe terenul lui Aerostar Bacău.

foto: facebook.com/ACSPoliTimisoara

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.